Реал Мадрид не успя да победи Нумансия в реванша от осминафиналите за Купата на Краля, но въпреки това се класира за четвъртфиналите на турнира. Срещата на „Сантиаго Бернабеу“ завърши при 2:2, но след чистия успех в първия двубой с 3:0, мадридистите се класираха за следващата фаза с общ резултат 5:2. Същевременно равенството бе второ поредно за „белия балет“, след като в предния двубой, момчетата на Зинедин Зидан записаха същия резултат срещу Селта Виго в Ла Лига.

И двата гола за Кралския клуб бяха дело на Лукас Васкес, а Гийермо записа името си сред реализаторите на два пъти за втородивизионния тим. 

Реал Мадрид влезе добре в мача и още в 10-ата минута момчетата на Зинедин Зидан поведоха. Даниел Каравахал центрира хубаво отдясно, а Лукас Васкес с глава направи 1:0.

Марко Асенсио опита късмета си в 13-ата минута, но изстрелът му се оказа лесна плячка за Мунир, който спаси.

Нумансия направи хубава контраатака в 30-ата минута, но ударът на Марк Матеу мина встрани.

Гостите изравниха в последната минута на редовното време на първата част. Умела контраатака бе завършена перфектно от Марк Матео, който изскочи отдясно и разстреля Кико Касия – 1:1.

„Белите“ излязоха отново напред в резултата в 59-ата минута. Марко Асенсио напредна отляво и центрира. Борха Майорал овладя и с глава продължи към Лукас Васкес, който изскочи и засече за 2:1.

В 73-ата минута Кико Касия блесна със страхотно спасяване, след опасен пробив на Гийермо. След като първоначалното отразяване на стража на Реал, имаше и добавка, при която Касия отново бе на ниво.

Гостите все пак стигнаха до ново равенство в 82-ата минута. Саул центрира много добре отляво, а Гийермо с глава засече в мрежата на Касия за 2:2.

В другите два мача от тази фаза Алавес победи 2:0 Форментера и след общ резултат 5:1 продължи напред. Виляреал преодоля пасива си от 0:1 срещу Леганес, след като се наложи с 2:1 в реванша, но въпреки това не успя да се класира за четвъртфиналите.