Реал Мадрид тъкмо живна след тежкия старт на сезона и започна отново да мечтае за титлата в Испания, преди мераците му за нея да бъдат посечени грубо и жестоко от Жирона. Каталунците не се притесниха от серията от пет поредни победи на именития им съперник в Ла Лига и безцеремонно се разправиха с него насред "Сантиаго Бернабеу". 

Гостите дори направиха пълен обрат, за да изковат трите точки при 2:1. Те изоставаха до средата на втората част след попадението на Каземиро, но нанизаха две бързи попадения чрез Кристиан Стуани от дузпа и Порту четвърт час преди края. 

....................................................................

Реал Мадрид - Жирона 1:2

1:0 Каземиро 25'

1:1 Кристиан Стуани (дузпа) 65'

1:2 Порту 75'

1:2 Серхио Рамос (червен картон) 90'

....................................................................

Мачът започна перфектно за домакините, те диктуваха събитията на терена и по нищо не личеше, че хубавата им серия може да приключи именно срещу този съперник. Първата 100-процентова възможност за "белите" беше в 17-та минута, когато Лукас Васкес стигна до една топка и с хубав удар опита да преодолее вратаря Боно, но той се намеси великолепно. 

И все пак мадридчани стигнаха до сравнително ранен аванс в мача. В 25-та минута Тони Кроос направи фирмено центриране от десния фланг и качи топката на главата на Каземиро, който с мощен удар от около десетина метра щеше да скъса мрежата зад Боно - 1:0. 

Реал продължи да играе вдъхновено до почивката, атакуваше по-често и направи няколко пропуска чрез Лукас Васкес и Марсело. Бразилецът дори вкара топката в мрежата в 45-та минута, но попадението му беше отменено след намесата на ВАР заради засада. 

Така почивката дойде при гол аванс за домакините и развръзката остана за втората част. Интригата можеше да умре в 52-та минута, когато Марко Асенсио пусна невероятен пас за Карим Бензема на чиста позиция, но някак французинът не успя да намери вратата и пропиля невероятния шанс, с който щеше да убие интригата. 

И така постепенно Жирона живна и почна да показва зъби. Час след началото на мача Антони Лосано стреля опасно с глава, но топката мина агонизиращо близо до гредата и до гол не се стигна. Това обаче се случи пет минути по-късно, когато каталунците получиха дузпа. 

Тогава Серхио Рамос игра с ръка в наказателното поле и реферът беше непоколебим в решението си да посочи бялата точка. От нея топреализаторът на Жирона Кристиан Стуани беше безпощаден и изравни резултата изненадващо за 1:1. 

След тези минути гостите щяха да съсипят съперника. В 70-та минута Порту щеше да счупи напречната греда, но пет минути след това с удара си препарира вратаря на Реал с удара си от близка дистанция, който беше добавка след отбиване. 

Антони Лосано можеше да направи и 3:1 пет минути преди края, но ударът му от перфектна позиция мина малко над вратата. В края на мача пък Серхио Рамос получи поредния си червен картон, след като нервите му не издържаха на развоя и така на практика всичко свърши. 

След тази развръзка Реал остана на третата позиция с 45 точки, на две зад втория Атлетико Мадрид и вече на девет зад лидера Барселона и титлата отново е мираж. Жирона пък има вече 27 точки и диша вече малко по-спокойно.