Реал Мадрид се завърна към победите, след като надделя с 2:1 при домакинството си на Малага от 19-ия кръг на Примера дивисион. Второто попадение за „белия балет“ дело на Серхио Рамос бе от засада, която арбитрите не маркираха.

Реал Мадрид създаде първата сериозна опасност в мача в 11-та минута, когато Лука Васкес центрира топката в наказателното поле на Малага, където Карим Бензема засече топката с глава, но тя премина над напречната греда в аут.

Кристиано Роналдо направи непростим пропуск в 12-та минута, когато излезе сам срещу Карос Камени, но вратарят спаси удара му.

Реал организира добра атака в 15-та минута, когато Лукас Васкес подаде към Карим Бензема, който се опита технично да стреля с пета, но не успя да насочи топката и я се размина с нея.

Малага можеше да поведе в резултата в 16-та минута, когато Чори Кастро излезе на чудесна позиция и стреля, но топката срещна левия стълб на вратата Кейлор Навас.

Две минути по-късно Чори Кастро отправи нов хубав диагонален удар, но Нвас бе на мястото си и спаси.

Лукас Васкес отправи коварен удар в 24-та минута, но Камени спаси.

Марсело получи контузия в 25-та минута и бе сменен от Иско Аларкон.

Малага пропусна невероятна възможност да излезе напред в резултата в 30-та минута, когато Камачо стреля с глава, но топката облиза напречната греда и излезе в аут.

Реал Мадрид поведе в резултата в 35-та минута, когато Тони Кроос центрира от корнер в наказателното поле на Малага, където Серхио Рамос бе изпуснат, засече топката с глава и я изпрати в горния десен ъгъл на вратата на Камени.

Реал Мадрид удвои своята преднина в 43-та минута, когато Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле на Малага, където Серхио Рамос отблизо засече топката и я изпрати във вратата на Камени. Капитанът на Реал Мадрид обаче бе в положение на засада, която съдиите пропуснаха да маркират.

Малага намали изоставането си в резултата в 63-та минута, когато Хуан Карлос размина Лукас Васкес и Рафаел Варан, след което стреля, но Кейлор Навас успя да спаси. След това отбитата топка попадна в Хуанпи, който не пропусна да се разпише.

Малага направи невероятен пропуск в 64-та минута, когато можеше да изравни резултата. Чори Кастро отправи хубав удар, но Кейлор Навас успя да спаси и да избие в корнер.

Малага бе на път да си отбележи гол в 74-та минута, когато Камени успя да настигне топката преди гол линията и да я избие. След това тя бе поета от Кристиано Роналдо сам срещу Камени стреля от малък ъгъл, но вратарят успя да се намеси и да избие в корнер.

Кристиано Роналдо можеше да реши всичко в мача в 75-та минута, когато стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Камени.

Кристиано Роналдо направи отличен пробив в 81-та минута, след което стреля, но Камени спаси малко преди топката да се озове в краката на Карим Бензема.

След центриране в наказателното поле на Малага в 87-та минута Кристиано Роналдо стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Реал Мадрид е лидер с 43 точки, а Малага претърпя четвърта поредна загуба и е тринайсти с 21 точки.