Реал Мадрид се завърна по подобаващ начин след повече от 3 месеца пауза. "Кралският клуб" победи с 3:1 Ейбар на тренировъчния си комплекс "Алфредо ди Стефано". Там "белия балет" ще изиграе всички свои оставащи домакински двубои от Ла Лига до края на сезона.

Още в четвъртата минутадомакините поведоха след брилянтен удар на Тони Кроос. Бензема привидно бе в засада, получи топката, задържа я в наказателното поле и я подаде назад към германеца, който шутира страхотно към далечния горен ъгъл. Очакванията бяха, че след намеса на ВАР ще има засада, но реферът потвърди гола.

Мадридчани не натискаха на всяка цена и изчакваха своя момент. В 30-ата минута те изградиха светкавична контраатака. Капитанът Серхио Рамос се включи в атака, Бензема подаде към Еден Азар, който бе избягал от засадата. Белгиецът насочи встрани за Рамос, който бе сам и вкара на празна врата за 2:0. С този гол капитанът на Реал изравни Роналд Куман като най-резултатния бранител в историята на Ла Лига - с 67 гола.

В 37-ата "лос меренгес" нанесоха трети съкрушителен удар на своя съперник. Бензема изведе Азар, чийто изстрел бе избит от стража Марко Дмитрович. Гостите обаче не се справиха с изчистването и Марсело нанесе топовен удар по диагонала, оформяйки класическия резултат.

Второто полувреме започна с възможност за “синьо-червените”. В 49-ата минута гостите получиха подарък и Еду Еспосито стреля опасно от дъгата. Тибо Куртоа плонжира и изби. Кастилци играха по-отпуснато след почивката. Зинедин Зидан запази силите на някои свои играчи. В 59-ата Серхи Енрике нацели гредата, а минута по-късно топката влетя в мрежата на домакините - 3:1. Повторенията оставиха съмнения за засада на Педро Бигас, но голът беше зачетен. В 69-ата Педро Леон пропусна да засили интригата в последните минути.

До края нямаше много интересни моменти и по този начин Реал Мадрид отново изостава само 2 точки от водача Барселона, който е с 61. Ейбар от своя страна е на 16 позиция с 27 пункта.