Реал Мадрид успя да измъкне доста трудна победа с 1:0 като гост на Бетис в двубой от третия кръг на Ла Лига. Единственото попадение в срещата беше дело на Дани Карвахал в средата на второто полувреме. 

Гостите стартираха силно двубоя, като още в четвърптата минута създадоха възможност за откриване не резултата, но Бензема пропусна. В седмата и Милитао имаше своята възможност, но Руи Силва спаси удара му от близка дистанция.

В 11-ата минута Бетис стигна до първата си сериозна възможност. Набил Фекир стреля от пряк свободен удар, но Тибо Куртоа отрази топката. Последваха нови силни минути за домакините.

Играта продължи да бъде много интензивна, като и двага отбора залагаха на атаката. В 22-ата минута Набил Фекир се опита да си изпроси дузпа, но беше санкциониран с жълт картон за симулация. Двата тима направиха кратка почивка за охлаждане и освежаване, след което Реал първи създаде шанс, но ударът на Иско беше отбит от защитата.

Футболистите на Реал Мадрид се задържаха в половината на Бетис. Първо Карим Бензема не успя да стреля с глава, но се оказа и в засада. В 40-ата минута Иско отново стреля от дистанция, но неточно.

Минута по-късно Тибо Куртоа се намеси добре след удар на Хуанми, който получи топката с далечен пас на границата на наказателното поле и стреля без подготовка. Фекир обаче не успя да стигне до отбитата топка и така опасността премина. Резултатът се запази до почивката, въпреки нервните заключителни минути, и така всичко най-интересно остана за след паузата.

Втората част започна ударно за Реал, като “белите” създадоха две положения. Във втората ситуация Бензема прати топката в мрежата с глава, но попадението беше отменено поради засада.

В 61-ата минута Бетис можеше да открие резултата, но Хуанми сгреши. Реал Мадрид отговори с хубава атака. Винисиус напредна, върна топката към Карим Бензема от аутлинията. Французинът видя свободния отдясно Дани Карвахал и го намери с центриране, а съотборникът му с хубав удар към далечния ъгъл успя да открие.

Бетис опита натиск. В 69-ата минута Руйбал стреля, но Куртоа уверено улови топката. В 78-ата минута в игра за Реал Мадрид се появи белгиецът Еден Азар, който успя много бързо да си изкара жълт картон. В търсене на позитивен резултат треньорът на Бетис Мануел Пелегрини пусна в игра ветерана Хоакин, който оживи атаката на андалусийци.

Бетис опита натиск. В 69-ата минута Руйбал стреля, но Куртоа уверено улови топката. В 78-ата минута в игра за Реал Мадрид се появи белгиецът Еден Азар, който успя много бързо да си изкара жълт картон. В търсене на позитивен резултат треньорът на Бетис Мануел Пелегрини пусна в игра ветерана Хоакин, който оживи атаката на андалусийци. Реал Мадрид играеше много дисциплинирано в защита и не пропускаше да атакува. В 90-ата минута Азар стреля с левия крак отблизо, но Руи Силва спаси.

Буквално в последните секунди Бетис можеше да се добере до равенството, но Куртоа спаси удар от наказателното поле след добре организирана атака. Така Реал се поздрави с втори успех от началото на сезона, докато Бетис записа първо поражение.