Макар и осакатен, Реал Мадрид не срещна очакваните затруднения в гостуването на силно представящия се от началото на сезона тим на Реал Сосиедад. Без Кристиано Роналдо, Тони Кроос, Карим Бензема, Марсело и още куп други играчи "белите" биха с 3:1 на "Аноета". 

С този успех мадридчани спряха серията на баския си съперник, който до момента беше с три победи от три двубоя. Така оставиха големия си съперник Барселона еднолично на върха, но са на четири точки зад него. 

С попаденията си в този мач играчите на Реал изравниха брадясал рекорд на бразилския Сантос от епохата с Пеле начело на атаката. В периода ноември 1961 - август 1963 южноамериканците бележат поне едно попадение в 73 поредни мача, като сега това сториха и мадридчани. В следващия мач с Бетис може и да го задминат. 

Реал Мадрид може да изравни исторически рекорд на Сантос

В този мач, въпреки всички липси, момчетата на Зинедин Зидан започнаха много агресивно. Още в 17-та минута Марко Асенсио излезе на стрелкова позиция, но в последния момент защитник на баските изби. 

Но само две минути след това домакините бяха огорчени. Тогава Серхио Рамос намери перфектно Борха Майорал в наказателното поле и той с хубав удар не остави шанс на вратаря на Сосиедад - 1:0. 

Но този аванс на мадридския колос не се застоя дълго. В 28-та минута Алваро Одриосола намери Кевин Родригес в наказателното поле и той с удар под плонжа на вратаря изравни за 1:1. 

Последваха изключително интересни минути и пред двете врати. В 34-та минута Серхио Рамос можеше да реализира поредното си попадение, но ударът му с глава беше отразен от вратаря Херонимо Рули. 

В ответната атака Реал Сосиедад можеше да осъществи пълен обрат, но голмайсторът Кевин Родригес тресна гредата с мощен шут. И малко след това си отбеляза автогол по най-нещастния начин. 

Тогава Борха Майорал получи топката в наказателното поле и центрира успоредно на голлинията. Там Кевин Родригес тръгна да чисти топката, но я засече в собствената си мрежа, като тя мина и през краката на Рули. Така мадридчани поведоха с 2:1. 

До почивката момчетата на Зидан имаха възможност да нанижат още едно попадение, но ударът на Лука Модрич в 45-та минута беше отразен от вратаря и интригата за второто полувреме се запази. 

Но след подновяването на играта Реал Мадрид беше решил да не оставя нищо на случайността. Борха Майорал имаше два страхотни шанса в 52-та минута да отбележи трети гол, но не успя да намери целта. 

Така се стигна до 61-та минута, когато Гарет Бейл сложи точка на спора. Уелсецът надбяга като спрял защитник на баските и се измъкна зад гърба му, вдигайки феноменалната скорост от 35 км/ч, за да прониже излезлия да го пресрещне Херонимо Рули за 3:1. 

До края на двубоя имаше още интересни положения, като Лукас Васкес и Иско изпуснаха да се разпишат за столичани. В 82-та минута Марко Асенсио се разписа, но попадението му беше отменено заради засада. Повторенията обаче показаха, че такава няма. 

До края на мача последваха и няколко пропуска на баските, като грешникът беше Карлос Вела. В крайна сметка повече попадения не паднаха и Реал Мадрид се поздрави със сравнително лесна победа. С нея шампионите събраха 8 точки и остават на една зад днешния си съперник и на четири зад лидера Барселона.