Реал Мадрид победи с 3:1 мача от 27-ия кръг на Ла Лига срещу Хетафе, игран на "Сантиаго Бернабеу". Мегазвездата на "белите" Кристиано Роналдо реализира две от попаденията в срещата (45', 78') и по този начин се превърна във футболиста, отбелязал 300 гола в едва 286 срещи. Лионел Меси стигна до заветното число след 334 срещи. Също така португалецът е едва вторият футболист с над 300 гола в испанското първенство. Гарет Бейл пък откри резултата в 24-ата минута и така стана британецът с най-много изиграни двубои в Примера дивисион. 

Въпреки категоричната победа Реал остава далеч зад лидера Барселона. В момента "белите" временно са на 12 точки зад каталунците, които в неделя ще се изправят срещу Атлетико Мадрид. Възпитаниците на Зинедин Зидан имат 54 точки на сметката си, а Хетафе е 10-и с 36.

Реал загря все пак загря добре преди реванша с Пари Сен Жермен от осминафиналите на Шампионската лига в Париж. 

Реал диктуваше случващото се на терена от първата минута. В 14-ата минута Кристиано Роналдо се разписа, но флагът за засада бе вдигнат. Видеоповторенията показаха, че отсъждането на съдията е било правилно.

В 19-ата минута Анхелд Родригес финтира Серхио Рамос и отправи удар по земя, но право в ръцете на Кейлор Навас.

„Белите” откриха резултата в 24-ата минута след първото по-сериозно положение пред вратата на Еми Мартинес. Топката бе центрирана отдясно, защитниците на Хетафе не успяха да изчистят и тя попадна в краката на Гарет Бейл. Уелсецът от своя страна шутира от точката на дузпата, пращайки кълбото в левия ъгъл за 1:0.

„Лос меренгес” удвоиха резултата, благодарение на голямата си звезда Кристиано Роналдо. Португалецът добре се измъкна от засадата, след което финтира двама от бранителите на Хетафе и с плътен и мощен шут порази вратата на гостите за 2:0.

По този начин Роналдо реализира своето попадение под номер 300 в Ла Лига от общо 286 изиграни мача в първенството.  

Секунди преди края на полувремето отново той шутира от около 21/22 метра, но топката премина малко над вратата.

Секунди след старта на второто полувреме гостите вече бяха с човек по-малко на терена. Лоик Реми получи директен червен картон след съприкосновение с Начо Фернандес, който претендира за удар в главата.

В 64-ата минута съдията отсъди дузпа в полза на гостите. Хорхе Молина напредна в наказателното поле, но след съприкосновение с Начо, който изчисти, се строполи на земята. Останаха сериозни съмнения относно решението на съдията, но все пак наказателният удар вече бе свирен, а Франсиско Портийо се разписа от „бялата точка” за 2:1.

В 68-ата минута Роналдо отново мушна топката в мрежата на „сините”, но този път страничният рефер вдигна флага си за фал в атака.

Десет минути по-късно португалецът все пак успя да сложи край на интригата в срещата, след като надскочи Джене в наказателното поле и засече с глава за 3:1. Това беше 16-о попадение на CR7 от началото на сезона.

В последните секунди на срещата Бейл опита късмета си с удар от средно разстояние, но той срещна лявата греда.