Реал Мадрид постигна труден успех с 3:2 в домакинството на Леванте от 4-тия кръг на Ла Лига. Два от головете за "лос бланкос" отбеляза Карим Бензема, като един добави и Каземиро. За гостите точни бяха Борха Майорал и Гонсало Мелеро. 

Мачът започна по изключителен начин за "белия балет", след като играчите на Зидан поведоха още в 25-та минута. Карвахал навлезе навътре отдясно и пласира идеално центриране на главата на Карим Бензема, който заби топката в долния ляв ъгъл на стража на Леванте Айтор. 

Вторият гол не закъсня, след като натискът на домакините стана още по-силен. В 31-та минута, след бърза контраатака Хамес Родригес намери Бензема, който сам срещу вратаря нямаше никакви проблеми да направи резултата 2:0. 

Маршът на момчетата на Зидан обаче не спря дотук. След нова контраатака на "белите" в 40-та минута Винисиус Жуниор намери с перфектен пас Каземиро на дузпата, който от непосредствена близост не сбърка, за да направи резултата класически. 

Второто полувреме обаче нямаше нищо общо с първата част. Гостите се активизираха на "Сантиаго Бернабеу" и намериха гол само няколко минути след началото на полувремето. В 49-та минута Карлес Кларк пласира остро центриране, което намери бившия нападател на "кралете" Борха Майорал, който намали на 3:1. 

Нещата станаха още по-завързани в 75-та минута. След изпълнение на корнер допката беше изчистена, но Хосе Кампаня от състава на Леванте центрира на задната греда, където Гонсало Мелеро заби топката за втори път зад Тибо Куртоа за 3:2. 

В крайна сметка драми за домакините нямаше и те се поздравиха с победата, която ги извежда временно на 2-то място в Ла Лиг с 8 пункта, на точка зад градския съперник Атлетико Мадрид.