С изцяло резервен състав Реал Мадрид си осигури продължаването за четвъртфиналите в Купата на Краля още при гостуването на втородивизионния Нумансия, печелейки с 3:0. Гарет Бейл и Иско от дузпи, както и Борха Майорал донесоха категоричния успех за "белия балет", който по този начин ще има изцяло протоколен реванш у дома на 10 януари.

В първия мач на Реал за годината Зинедин Зидан заложи на състав, който се различаваше с цели 10 имена от състава за Ел Класико, с което завърши 2017-а за мадричани. Гарет Бейл получи шанс като титуляр, а Кристиано Роналдо остана извън групата.

Реал доминираше в първите минути на мача, но пък домакините достигнаха до първите две положения пред една от двете врати. Удар на Папе Мали Диаманка бе блокиран, а Кико Касия показа рефлекс при изстрел на Марин Игинио.

Постепенно обаче преимуществото на "белия балет" се изрази и в по-опасни положения. В 30-ата минута Борха Майорал получи отлично центриране от Марко Асенсио, но стреля над напречната греда.

4 минути по-късно Реал получи дузпа, след като Лукас Васкес бе съборен в наказателното поле от Карлос Гонсалес. Зад топката застана Бейл, който нямаше проблем да реализира първия си гол по испанските терени от септември насам. Марко Асенсио бе близо до удвояване на аванса от фаул в края на полувремето, но все пак не вкара и почивката дойде при минимален аванс.

Задачата на домакините се утежни допълнително в 60-ата минута, когато втори жълт картон получи Диаманка. Въпреки това, в 77-ата минута Нумансия можеше да изравни. Иниго Перес стреля страхотно от далечно разстояние, прехвърли Касия, но топката срещна напречната греда, предотвратявайки красиво попадение.

В последните минути натискът на Реал се увеличи, а в 88-ата минута Гутиерес събори на земята Васкес и това доведе до втора дузпа за мадричани, реализирана от Иско.

В добавеното време пък бе ред на трети гол, дошъл след центриране на Дани Карвахал и удар с глава на Борха Майорал.

В друг мач от турнира Леванте победи Еспаньол като гост с 2:1.