Отборът на Реал Мадрид прегази с 5:1 Елче в мач от 5-я кръг на Ла Лига. След 4 гола на Кристиано Роналдо, два от които от дузпи, и един на Гарет Бейл, Реал не остави шанс на гостите, в чиито редици се забеляза името на бившия футболист на Левски Гари Родригес, който показа старание и забележителна активност. Елче откри резултата на „Сантиаго Бернабеу“ след попадение Еду Албакар, но след това „кралете“ бяха безапелационни.

Елче започна мача силно. Гостите направиха опасна атака още в първите минути на срещата, като в опита си да пресече опасността Дани Карвахал извърши нарушение и получи жълт картон. Така Родригес и компания изпълниха фаул от прилична дистанция, а дебютиращият за Реал Кейлор Навас не се намеси убедително. Костариканецът първо хвана топката, която бе насочена към долния му десен ъгъл, след това я изпусна, но бързо поправи грешката си.

Отговорът на Реал не закъсня. В 9-ата минута след чудесен пас от Кристиано Роналдо Тони Кроос отправи мощен удар, който обаче излезе в аут.

Играчите на Елче продължиха настоятелно да търсят пътя към вратата на именития си съперник, а в 14-ата минута си спечелиха дузпа, която бе отсъдена от главния рефер, но останаха съмнения за коректността на решението. Съдията прецени, че Кристиано Роналдо си е послужил с непозволени средства срещу Педро Москера и не се поколеба да посочи бялата точка. Еду Албакар се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и откри головата сметка в срещата – 0:1. Радостта на гостите обаче не трая дълго. В 20-ата минута равенството бе възстановено. Прецизно центриране на Хамес Родригес от дясно, бе засечено от Гарет Бейл с глава – 1:1.

В 27-ата минута съдията отсъди дузпа в полза на „балета“. И това отсъждане на арбитъра обаче остави съмнения. Марсело пое топката в наказателното поле, а Педро Москера опита да го блокира. Бразилецът падна, а реферът посочи бялата точка. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който направи 2:1. В 32-ата Марсело пусна чудесен пас към носителя на Златната топка, а той бе безпощаден за 3:1.

След почивката мачът навлезе в малко по-спокойно русло, като положения имаше и пред двете врати, но резултатът не бе изменен. В последните десетина минути обаче настъпи значително раздвижване, а това даде отражение и числата на таблото.

80-ата минута нова дузпа бе отсъдена в полза на Реал. Този път за нарушение срещу Кристиано Роналдо. Нападателят получи топката от дясно в наказателното поле, направи няколко крачки с нея, следван от бранител на Елче, който посегна да избие топката, а „кралската седмица“ се строполи. Арбитърът посочи отново бялата точка, а самият Роналдо покачи на 4:1. Малко след това Тони Кроос отправи нов удар, който обаче отново не намери целта.

Последваха още няколко опасности пред вратата на Елче, а в даденото от съдията 3-минутно продължение, Кристиано Роналдо сложи окончателна точка на спора, като отбеляза пореден гол /негов четвърти в срещата/ за крайното 5:1.

В класирането Реал е на 4-о място с 9 точки, а Елче е 14-и с 4.