Реал Мадрид допусна поредната си грешна стъпка от началото на първенството в Испания. Шампионът на страната допусна малко очаквано поражение с 0:1 от Бетис в междинния 5-и кръг на Ла Лига, което стана факт след драматичен гол в дълбоко в добавеното време.

Макар че можеше да разчита и на Кристиано Роналдо, и на Гарет Бейл в атака „белия балет” плати скъпа цена за пропуските си в хода  на целия мач, а Бетис взе сладка награда за мъжката си игра. Страхотно за гостите се представи бившия трети страж на Реал Антонио Адан, който имаше няколко френетични спасявания, спомогнали за трите точки. 

Първата загуба за "белия балет" увеличи изоставането им от лидера Барселона на вече цели 7 пункта, а това няма как да се приеме добре в мадридистките среди.

Още в третата минута трибуните на „Сантиаго Бернабеу” изтръпнаха, тъй като гостите от Бетис бяха инфарктно близо до откриването на резултата. Каземиро загуби топката в собствената си половина, а Виктор Камараса се понесе напред и съвсем неегоистично подаде към Антонио Санабрия. Нападателят шутира, а Дани Карвахал изби топката в страничната греда. Последва добавка от Камараса, която вратарят Кейлор Навас отрази.

Първият хубав шанс за Реал се откри в 9-ата минута, когато Серхио Рамос се задържа в предни позиции и с глава засече никак нелошо центриране. Топката се отклони към Роналдо, който опита да вкара с пета, пропускайки целта съвсем с малко след рикошет в защитник.

В 13-ата минута Бетис отново имаше шанс, като този път Виктор Камараса нанесе опасен шут от дистанция, който профуча малко над гредата. Секунди по-късно Модрич пое атаката от собствената си половина и с дрибъл превзе доста терен. Всички защитници на противника очакваха пас към Роналдо, а Модрич реши да завършва сам и шутира във външната страна на мрежата.

Реал май губи титлата още на 21.09, не постави рекорд и с пореден контузен

Реал започна да набира скорост в мача и в 21-ата минута Дани Карвахал направи един от марковите си пробиви отдясно, след което извади топката за Модрич. Хърватинът я посрещна със силно воле, което премина над целта.

Чак в 27-ата минута Роналдо имаше първия си по-сериозен шанс. Бейл намери португалеца на около 17-18 метра от вратата, а той не нанесе най-плътния контакт с топката и това улесни вратаря Антонио Адан при спасяването. Секунди по-късно Бейл центрира перфектна топка за Каземиро, който скочи и засече с глава, като стреля на сантиметри в аут.

Към края на полувремето Адан имаше да прави решително спасяване. Иско пое елегантно пас от Модрич в пеналта и веднага пробва фалцов шут ниско по тревата, който стражът на Бетис успя да отрази. Точно преди почивката Бетис трябваше да прави принудителна смяна, като игралият много силно Камараса се контузи на негово място влезе опитния Андрес Гуардадо.

Малко след началото на второто полувреме Реал пипна съперника на контраатака. В 52-ата минута Бейл достави перфектна топка на Роналдо, който я догони и отблизо опита шут с външен фалц, който се оказа безкрайно неточен.

В 56-ата Бетис също създаде добра възможност, като Франсис Гереро бе човекът, който натисна спусъка. За съжаление на крилото кълбото премина над целта.

Към средата на втората част Роналдо остана недоволен от съдията, тъй като очакваше след единоборството с Антонио Бараган да получи дузпа. Подобно отсъждане щеше да бъде пресилено в случая и тук реферът взе правилното решение играта да продължи.

В 68-ата минута Тони Кроос нанесе мощен шут от дистанция, който изненада мнозина на терена, но не и бившият играч на Реал Адан. Вратарят докосна топката само толкова, че да я извади извън очертанията на вратата в корнер.

Четвърт час преди края и Реал уцели гредата. Гарет Бейл нанесе фамозен прехвърлящ удар, а Адан някак си успя да си помогне, избивайки кълбото в напречната греда. Вратарят на Бетис после се хвърли лъвски и парира добавката на резервата Борха Майорал.

В последната минута от редовното време попадение на Бетис бе отменено. Санабрия завърши контраатака при ситуация четирима на трима, като съпроводи топката до мрежата, но реферите правилно не признаха гола заради засада.

Нищо обаче не можеше да спаси Реал в 4-ата минута от добавеното време. Санабрия се измъкна от пазача си, оползотворявайки по най-добрия начин страхотното подаване от Бараган. Нападателят с глава стреля покрай Кейлор Навас и смълча домакинските фенове.

Така Бетис нареди две поредни победи в първенството и с актив от 9 точки излезе 6-и във временното класиране. Реал има само 8 след първата си загуба за кампанията и заема 7-ото място