Севиля постигна категорична победа с 3:0 при домакинството си на Реал Мадрид от шестия кръг на Ла Лига, който се игра на стадион „Рамон Санчес Писхуан“. Два гола за андалусийци отбеляза Андре Силва, а едно попадение добави Бен Йедер. Футболистите на Севиля доминираха през по-голямата част от мача и можеха да постигнат още по-убедителен успех.

Севиля започна силно мача и още в 1-та минута се наложи Тибо Куртоа да отразява удар на Бен Йедер.

Бен Йедер направи нов много сериозен пропуск в 16-та минута.

Севиля поведе в резултата в 17-та минута, когато Хесус Навас пробив, навлезе в наказателното поле на Реал Мадрид и подаде към Андре Силва, който вкара топката във вратата на Тибо Куртоа.

Севиля удвои своята преднина в 21-та минута, когато Хесус Навас направи страхотен спринт, излезе сам срещу Тибо Куртоа и стреля, но вратарят спаси. След това отбитата топка попадна в Андре Силва, който за втори път прати топката във вратата на Реал Мадрид.

Реал Мадрид можеше да намали пасива си в 23-та минута, но след удара на Гарет Бейл топката се спря в левия стълб на вратата на Томаш Вацлик.

Севиля продължи да доминира и в 29-та минута Бен Йедер направи нов пропуск, въпреки че имаше възможност да комбинира с Андре Силва.

След удар на Мудо Васкес в 33-та минута топката се спря в напречната греда на вратата на Реал Мадрид.

Севиля поведе с 3:0 в 39-та минута, когато Мудо Васкес подаде към Бен Йедер, който бе изпуснат и отблизо вкара топката във вратата на Тибо Куртоа.

Севиля бе изключително близо до реализирането на четвърти гол в 42-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Реал Мадрид Серхи Гомес стреля, но над напречната греда в аут.

Лука Модрич отбеляза гол в 54-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Първоначално съдията Ернандес посочи бялата точка, но след разглеждането на ситуацията с ВАР попадението правилно не бе зачетено, защото стоп кадрите показаха, че Модрич е зад отбраната на Севиля.

Томаш Вацлик направи страхотно спасяване в 56-та минута, когато отрази удара на Лука Модрич.

Севиля направи два последователни много сериозни пропуска чрез Андре Силва и Пабло Сарабия, а Тибо Куртоа успя да не допусне четвърто попадение във вратата си.

Гарет Бейл направи добър спринт в 60-та минута и излезе сам срещу Вацлик, но вратарят на Севиля се отличи с невероятно спасяване.

Марсело получи контузия в 73-та минута. Бразилецът напусна принудително терена в 76-та минута и Реал Мадрид завърши мача с човек по-малко, тъй като Жулен Лопетеги бе извършил и трите си смени.

Мудо Васкес направи нов много сериозен пропуск в 80-та минута и пропусна да направи резултата 4:0.

Томаш Вацлик бе на път да допусне груба грешка в 90-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Севиля изпусна топката, но Серхио Рамос не бе достатъчно концентриран и не успя да вкара с глава, а защитник на домакините изчисти топката в корнер.

По този начин Севиля записа втора поредна победа и събра актив от 10 точки, с които се намира на четвърто място в класирането, докато Реал Мадрид продължава да е втори с 13 точки, колкото има и лидера Барселона, но „кралете“ са с по-лоша голова разлика. В следващия кръг Реал Мадрид е домакин на Атлетико Мадрид на „Сантиаго Бернабеу“ в дербито от седмия кръг на Ла Лига.