Реал Мадрид постигна трудна победа над Реал Сосиедад с 2:1 като гост в двубой от 30-ия кръг на Ла Лига. Така Реал излезе начело и в класирането на първенството.

През първата част Карим Бензема имаше отлична възможност да се разпише, но ударът му беше спасен от вратаря на домакините.

В 48-ата минута след като прегледа ситуация в наказателното поле на домакините реферът отсъди дузпа за Реал за нарушение срещу Винисиус, която Серхио Рамос реализира, за да изведе отбора си напред в резултата. Малко по-късно капитанът на "белия балет" напусна терена с вероятна контузия.

В 64-ата минута опасен удар на Кроос от границата на наказателното поле затрудни вратаря на домакините, но той предотврати опасността.

Аднан Янузай вкара топката в мрежата, но попадение нямаше, тъй като имаше засада. Реал прекърши съпротивата на домакините, след като Бензема с елегантен удар матира стража на Сосиедад, а ситуацията беше разгледана и с ВАР, тъй като домакините имаха претенции за игра с ръка.

В 83-ата минута домакините се върнаха в мача след отлично изградена атака, а Мерино овладя центрирана топка и я прати точно под напречната греда.

Реал стигна до успеха и оглави временно класирането с актив от 65 точки, колкото има и Барселона. Реал Сосиедад е на 6-ото място с актив от 47 точки.