Тежка нощ за Реал Мадрид. "Белите" страдаха срещу последния в Ла Лига - Уеска, но все пак отмъкнаха успех с 3:2 у дома в среща от 29-ия кръг на испанския елит.

В герой за домакините се превърна централният нападател Карим Бензема, който донесе трите точки с попадение в 88-ата минута. Преди това срещата премина през обрат за Реал - след гол на Кучо Ернандес в началото (3') за Уеска, и попадения на Иско (25') и Дани Себайос (62').

Реал Мадрид - Уеска

източник: Gulliver/GettyImages

Арагонци все пак намериха сили за нов гол, дошъл в 74-ата минута чрез Хабиер Ечеита. Реал обаче видя светлината след прекрасно попадение на Бензема малко преди края.

Това е втори успех за Зинедин Зидан начело на Реал, след като пое за втори път тима в средата март (след победата над Селта, 2:0, преди паузата).

Реал Мадрид - Уеска

източник: Gulliver/GettyImages

След тази победа мадридчани остават 3-ти с 57 точки, на две зад втория Атлетико (59 т.). Уеска е последен с 22 пункта, на 7 зад 17-ия Виляреал (29 т.).

Голямата новина в състава на Реал бе решението на Зидан да заложи на сина си под рамката на вратата - Лука Зидан.  

Реал Мадрид - Уеска

източник: Gulliver/GettyImages

Срещата започна шокиращо за домакините. Още в третата минута гостите стигнаха до гол. Авила се пребори за топката, преодоля Начо и центрира към непокрития Кучо, който от няколко метра насочи топката неспасяемо за 1:0. Три минути след това Иско центрира към Бензема, който абсолютно сам на точката на дузпата не успя да намери вратата на съперника.

В 25-ата домакините стигнаха до изравняване. Бензема измъкна топката, подаде наляво за Браим Диас, който му върна в наказателното поле. Карим стреля, стражът отрази с брилянтно спасяване, топката се върна в Браим Диас, който пусна успоредно на голлинията, където Бензема падна и не успя да отиграе. Там обаче бе Иско, който вкара на празна врата за 1:1.

Реал Мадрид - Уеска

източник: Gulliver/GettyImages

В края на полувремето арагонският тим изпусна чудесна възможност отново да изскочи напред в резултата. Чими беше оставен сам в наказателното поле, но ударът му с левия крак премина над напречната греда.

В първите секунди на втората част Бензема нанесе тежък удар от дъгата, но вратарят Сантамария се разтегна и улови пред голлинията.

Три минути по-късно "белите" реализираха за 2:1. Гарет Бейл центрира прекрасно с външен фалц към далечната греда, където Бензема свали за Себайос, който на празна врата даде аванс на своите.

Реал Мадрид - Уеска

източник: Gulliver/GettyImages

16 минути преди края Уеска обаче стигна до желания гол. Подаване отляво намери Хабиер Ечеита, който в купа от "бели" играчи открадна топката и я заби с глава за 2:2.

Мечтите на последния в Ла Лига обаче бяха прекършени от прекрасна работа на Бензема и Бейл пред наказателното поле. Първият задържа, а вторият центрира в наказателното поле към Рамос. Бранителят свали с глава (останаха съмнение за засада на Рамос при паса на Бейл), след което топката отново стигна до Бензема. Французинът обърна кълбото на силния си десен крак и вкара в обраният ъгъл, оформяйки крайното 3:2.

Реал Мадрид - Уеска

източник: Gulliver/GettyImages

Реал Мадрид - Уеска 3:2

0:1 Кучо Еранандес 3'

1:1 Иско 25'

2:1 Дани Себайос 62'

2:2 Хабиер Ечеита 74'

3:2 Карим Бензема 88'