Реал Мадрид постигна изключително драматична и важна победа с 3:2 при визитата си на Спортинг Хихон от 32-ия кръг на Примера дивисион. „Белия балет“ на два пъти изоставаше в резултата, но съумя с гол в 90-та минута да стигне до победата, която приближи водения от Зинедин Зидан отбор до шампионската титла в Ла Лига.

Зидан даде почивка на голяма част от титулярите си от първия четвъртфинален мач от Шампионската лига срещу Байерн. Единствените играчи, които попаднаха в състава на Реал от мача срещу баварците са Серхио Рамос и Начо Фернандес.

Спортинг влезе по-добре в мача и създаде първата опасност в мача в 8-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Реал Мадрид Дуйе Чоп спечели единоборството с Фабио Коентрао, след което свали към Кармона, който шутира, но изпрати топката над напречната греда.

Реал Мадрид отговори в 11-та минута, когато Данило центрира в наказателното поле на Спортинг, където Лукас Васкес бе изпуснат и стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата на Иван Куеяр.

Спортинг Хихон поведе в 14-та минута, когато Весга подаде към Дуйе Чоп, който остана сам срещу Кико Касия и не пропусна да се разпише.

Реал Мадрид успя да изравни резултата в 17-та минута, когато Иско направи много добър пробив между трима футболисти на Спортинг, след което изпрати топката във вратата на Куеяр.

Лукас Васкес центрира в наказателното поле на Спортинг в 27-та минута, след което Алваро Мората стреля с глава, но неточно в аут.

Реал Мадрид допусна много груба грешка в 30-та минута, когато Начо не върна добре топката към Кико Касия, който все пак успя в последния момент да изпревари Кармона, изрита топката в тялото на играча на Спортинг и тя излезе в аут.

Реал Мадрид бе много близо до това да осъществи пълен обрат в срещата в 48-та минута, когато Хамес Родригес центрира от фаул в наказателното поле на Спортинг, където Начо Фернандес стреля с глава, но Куеяр успя да избие топката. Съдиите не видяха намесата на вратаря и маркираха аут.

Спортинг Хихон отново излезе напред в резултата в 50-та минута. Бабин центрира от фаул в наказателното поле на Реал Мадрид, където Весга бе изпуснат. Той стреля с глава и изпрати топката във вратата на Кико Касия.

Куеяр се намеси решаващо в 54-та минута, когато отрази далечен удар на Хамес Родригес.

Реал Мадрид изравни резултата в 59-та минута, когато Данило центрира в наказателното поле на Спортинг, където Алваро Мората надскочи Бабин и с глава изпрати топката във вратата на Куеяр.

Хамес Родригес центрира от фаул в наказателното поле на Спортинг в 62-та минута, след което Данило стреля с глава, но в аут. Три минути по-късно Куеяр спаси удара с глава на Алваро Мората.

Хамес Родригес отправи отличен удар от дистанция в 74-та минута, но Куеяр отново бе на място и спаси.

Футболистите на Реал Мадрид имаха претенции за дузпа в 88-та минута за игра с ръка на Бабин.

Реал Мадрид стигна до победата с гол в 90-та минута дело на Иско.

След този успех Реал Мадрид е лидер в класирането със 75 точки, докато Спортинг Хихон е в зоната на изпадащите с 22 точки на осемнайстата позиция.