Валенсия удари Реал с 2:1 в отложен мач от Примера дивисион. Тази победа на „прилепите“ спаси до немалка степен интригата за титлата в Испания.

С 52 пункта Реал остана с точка повече от втория Барселона, но профука единия от двата си мача в запас спрямо каталунците.

Двубоят с Валенсия бе отложен от края на 2016 година, когато „Белия балет“ участваше в Световното клубно първенство. Сега мадридчани имат да изиграят още един отложен двубой, който е срещу Селта във Виго, който не се игра, защото бурни ветрове бяха отнесли част от покрива на стадиона.

Валенсия започна вихрено и още до 9-ата минута наниза два гола във вратата на слисания Реал. Първо новопривлеченият италиански нападател Симоне Дзадза вкара великолепен гол с левачката, с обръщане на 180 градуса и тупалка в горния десен ъгъл – 1:0 в 5-ата минута.

В 9-ата друго от зимните попълнения на Валенсия – чилиецът Ореяна, се шмугна в пеналта на гостите и накара „Местая“ да изригне за втори път – 2:0.

В края на полувремето обаче Реал върна един гол. Марсело центрира в наказателното поле на домакините и там с глава Кристиано Роналдо порази Диего Алвес – 2:1 в 44-ата минута.

В добавеното време на първата част Мангала спаси вратата на Валенсия отново след удар на Роналдо. Топката облиза гредата.

Реал имаше цяло второ полувреме, за да направи дори пълен обрат, но опасните положения бяха чак в края на мача. Още повече, че Гарет Бейл се появи на терена 30 минути преди края.

В последните минути пак Роналдо на два пъти и Бейл пробваха да донесат точката, но не успяха.

Така Валенсия, който има кошмарен сезон, спечели точно срещу еврошампиона с 2:1 и с 26 точки заема 14-ото място.