Гаджето на футболиста на Реал Мадрид Иско Аларкон – Сара Саламо направи страшното признание, че е била жертва на сексуален тормоз, когато е била едва 11-годишна.

„Това, което казвам на вас, знам, че се е случило на всички. Повечето жени, ако не всички, са били жертви на сексуален тормоз, на насилие или на сексизъм“, разкри Сара.

„Спомням си една случка, когато бях на около 11 години. Разхождахме се с майка ми в центъра на Тенерифе, когато изведнъж един мъж на около шейсет и няколко години ме докосна по задника. Без да се замисля реши да ме опипа по задника! Сякаш това бе нещо нормално и законно“, добави гаджето на Иско.

„Когато майки ми разбра, настръхна. Все още изпитвам страх във вечерните разходки с моите кучета в парковете. Нямате представа от яростта, която изпитвам заради случилото се с мен. Този гняв е свързан с насилието и със сексизма“, продължи тя.

„Възмутена съм. Ние сме жени и не трябва да търпим подни неща. Не трябва да навеждаме главата си. Омръзма ми да се страхувам, ако минавам в определени области, в определени часове“, каза още Саламо.