Шампионът на Испания Реал Мадрид съсипа Севиля в най-интригуващия сблъсък от 15-ия кръг на Ла Лига. След две ремита в последните си 3 шампионатни мача „кралете” на Зинедин Зидан бяха повече от категорични и много бързо обезсмислиха очакванията за напечен сблъсък. На „Бернабеу” разгромът с 5:0 бе оформен само в рамките на първото полувреме, след което аристократично „лос бланкос” доиграха срещата.

Голямата звезда Кристиано Роналдо изригна с 2 попадения в мрежата на клетия тим от Андалусия, а другите бяха дело на Начо Фернандес, Тони Кроос и младият Ашраф Хакими.

Нескопосаната защита на севилци лъсна още в 3-ата минута, когато след центриране от корнер бранителите твърде леко позволиха топката да бъде свалена във вратарското поле. Там в калабалъка до нея първи се добра Начо и с шут по гредата от упор откри резултата – 1:0.

В 23-ата минута Реал удвои аванса си. Марко Асенсио напредна с топката в крака и даде интелигентен пас в коридор, с който остави Роналдо съвсем сам срещу Серхио Рико. Португалецът беше хладнокръвен и с изстрел по диагонала покачи до 2:0.

Осем минути по-късно несъстоятелният тим на Севиля допусна дузпа. Евер Банега игра с ръка над главата си в пеналта и реферът нямаше друга опция. От бялата точка Роналдо не сбърка, увеличавайки преднината до 3:0.

В 38-ата Тони Кроос и Лукас Васкес съсипаха противниците с бързи подавания в атака. Двамата осъществиха две двойни, а второто позволи на германеца да стреля необезпокояван от точката на дузпата – 4:0.

Финалният акорд дойде в 42-ата, когато Карим Бензема изведе десния бек Хакими под остър ъгъл спрямо вратата. Младокът не се поколеба да стреля, а Рико също не реагира докрай убедително, позволявайки на топката за пети път да навести мрежата му.

След паузата Реал показа ясно, че счита срещата за приключила. В игра се появиха резерви като Даниел Себайос и Маркос Йоренте, а четвърт час преди края дори Роналдо бе изваден, за да получи почивка.

Въпреки това в 86-ата Хакими имаше  шанс да запише и втори гол срещу името си. Талантът овладя центриране в пеналта и стреля мощно под гредата, ала този път Рико показа умения и изби над гредата.

С тази победа Реал временно излезе на 3-о място в класирането с 31 точки, колкото има и вторият Валенсия.  Четвъртият Атлетико Мадрид е с 30 и утре играе своя мач от кръга (гостуване срещу Бетис).