Вече 200 дни Реал Мадрид е без своя тих пълководец Зинедин Зидан. Дни, в които тимът премина през множество перипетии и продължава търсенето на истинското си лице.

Зидан си тръгна на 31 май 2018 година, напомня испанското издание Marca в обширен материал по темата. Изненадващо. Броени дни, след като „белите“ спечелиха за трета поредна година Шампионската лига. Оттогава насетне, испанският гранд преживя много, но не с положителен знак.

Зинедин Зидан

източник: БГНЕС

Зидан си тръгна...дойде Лопетеги

Новината, че Жулен Лопетеги ще наследи Зидан бе истинска бомба. Особено за националната селекция на Испания, която бе в Краснодар (Русия) и очакваше старта на Мондиала. Ден преди официалното откриване на шампионата Испанската футболна федерация уволни Лопетеги, а аргументът бе, че никой не е бил уведомен, че са водени такива преговори. Първоначалният замисъл бил Лопетеги да води „Ла Фурия“ в Русия, но след бързото си уволнение пое по-рано очакваното Кралския клуб. Очакванията обаче не бяха оправдани. Стартът на специалиста не бе убедителен и така авантюрата му приключи бързо.

Жулен Лопетеги

източник: БГНЕС

Раздялата с Кристиано Роналдо

Една раздяла повлече след себе си и втора такава. След Зидан, „Бернабеу“ напусна и голямата звезда на „балета“ Кристиано Роналдо. На 10 юли, привечер,  „лос бланкос“ официално приключиха сделката с Ювентус за продажбата на португалската звезда. Мадрид загуби топреализатора си, човекът успял да наниже 451 гола с екипа на „балета“ и способен да отбележи 50 попадения на сезон. Реал Мадрид загуби лидера си и продължава да го търси.

Кристиано Роналдо

източник: БГНЕС

Загубената Суперкупа на Атлетико Мадрид

Без Зидан и Кристиано Роналдо, и с Жулен Лопетеги на скамейката Реал Мадрид загуби първи трофей за сезона. „Лос балнкос“ отстъпиха във финала за Суперкупата на Европа от Атлетико Мадрид с 2:4. За първи път в историята „дюшекчиите” победиха мадридските си колеги в европейски финал.

Атлетико Мадрид

източник: БГНЕС

481 минути без гол

Точно в такъв интервал от време Реал не можеше да порази съперниковата врата. Реал бе на път да счупи антирекорда си от 1985 година – 495 минути. Марсело бе натоварен с тежката задача да „спре хронометъра“, а всичко се случи на „Сантиаго Бернабеу“ срещу Леванте.

Уволнението на Лопетеги…пристигането на Солари

Поражението от Барселона с 1:5 на „Камп Ноу“ бе капката, която преля чашата. На 29 октомври официално от Кралския клуб обявиха, че Жулен Лопетеги вече не е начело на клуба, а мястото му зае Сантиаго Солари, който доскоро бе начело на втория тим на Реал Мадрид. Заради известните сходства всички мадридисти се надяват той да е вторият Зидан, а дали ще е така, тепърва ще разберем. Началото на специалиста обаче бе обещаващо – победи над Мелия, Валядолид, Виктория Пилзен и Селта. Така бе записан най-силният треньорски старт в Реал Мадрид от 116 години насам.

Сантиаго Солари

източник: БГНЕС

Нов треньор, нови правила

С идването на Солари бе въведена нова организация. Кейлор Навас започна да пази в турнира за Кралската купа, а Тибо Куртоа бе под рамката в Ла Лига и в Шампионската лига.

Иско и Асенсио загубиха водещата си роля в състава на „белия балет“, а сагата около Иско придоби по-големи размери. Напрежението между халфа и Солари стана осезаемо, въпреки упоритото отричане отстрана треньора.

Междувременно Регилон, Одрисола и Себайос придобиха водеща роля.

Иско

източник: БГНЕС

Световното клубно първенство

9 победи и две поражения в 11 мача. Това е балансът на Солари начело на Реал Мадрид. Така специалистът поведе тима си за Световното клубно първенство в Обединените Арабски Емирства. А сега „белите“ се борят за първи трофей от май месец насам.