Адвокатите на Кристиано Роналдо настояват, че португалският футболист е платил с 265, 448,80 евро повече на данъчните власти на Испания за периода от 2009 до 2014 година.

Адвокатите на футболиста на Реал Мадрид показаха част от документите, които ще представят пред съда на радио „COPE“.

Роналдо освен това е платил 97 961 евро като наказтелна лихва.

Защитата на Кристиано счита, че несъответствията не са от криминално значение, тъй като футболистът никога не е укривал своите доходи и винаги е плащал данъците съгласно разпоредбите и проверките на агенцията по облаганията.

Съдът повдигна обвинения срещу звездата на Реал Мадрид за укриване на данъци в размер на 14,7 милиона евро.

Той трябва да се яви пред съда на 31 юли, когато ще даде показания.

Роналдо нямало да плати милионите

Португалската звезда на Реал Мадрид направи всичко възможно, за да не стигне до подобна развръзка, като дори през миналия месец внесе допълнителни 6 милиона евро държавната хазна за 2014 година. Прокуратурата, обаче, внесе обвинение за данъчни измами срещу футболиста, след като има доказателства, че нападателят се е възползвал от създадена от него бизнес структура през 2010 година със седалище на Вирджинските острови, за да укрие от данъчните власти приходи от рекламните права, получени в Испания.

Роналдо отива на срещата с Перес с оферта от ПСЖ

Кристиано Роналдо не планира да плаща предварително сумата от 14,7 милиона евро. Той не възнамерява да се признава за виновен, с което рискува да се стигне до съдебна процедура.