Агентът на голмайстора на Манчестър Сити Ерлинг Халанд - Рафаела Пимента, разкри, че за него нападателя е почти безценен.

„Според мен той струва 1 милиард евро“, заяви тя в интервю за испанския вестник AS.

„Сключихме сделка за Пол Погба за 80 милиона и всички казаха: „Това е невероятно“!. Днес вече мнозина струват толкова. Най-скъпият трансфер е на Неймар - 222 милиона. Числата обаче се променят и затова мисля, че Халанд струва 1 милиард. Вероятно никой няма да плати толкова, но това е цената му заради потенциала, с който той разполага при идването си в Манчестър Сити. С него вървят фенове, голове, постижения, професионализъм, дигитално съдържание, слава, спонсори… Ако съберем всичко това, стигаме до стойността. В действителност обаче цената на един състезател се определя от клуба му. Наясно съм, че никой няма да плати примерно 700 милиона за един футболист, но пък съм наясно, че стойността, която Халанд добавя с идването си в Сити, стига до цена от общо поне 1 милиард“, смята бразилката, която наследи покойния Мино Райола начело на мениджърската им агенция.

Дълги години двамата работеха в екип, но починалият вече мъж беше този, който винаги беше в центъра на вниманието.

От изданието попитаха дамата дали в контракта на Халанд с английския клуб има откупна клауза, която да е активна от лятото на 2024-та година, както се говори. Тя обаче отказа да разкрие.

„Трудно ми е да отговоря на този въпрос. Предпочитам да не казвам нищо, защото така е налице една мистерия по темата, а това винаги е интересно. Винаги е по-секси, нали?“.

Тя обясни, че само се е запознавала с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес и не го познава добре. В същото време обаче агентът не скри, че се разбира отлично с шефа на Барселона Жоан Лапорта.

„Винаги съм казвала, че Лапорта няма право да иска нищо от мен, свързано с футбол, защото знае, че ще кажа „да“, обясни тя шеговито.

Бразилският мениджър коментира и еволюцията на английското първенство в очите на футболистите.

„В бранша съм вече от 25 години. Когато в началото предложех на някой играч да отиде във Висшата лига, следваше отговор: “Какво лошо съм направил? Искам в Италия или Испания“. Днес обаче всички твърдят, че мечтата им е да са във Висшата лига. Не казват определен клуб, а искат в английския шампионат като цяло“, завърши Пимента.