Каталунското издание „Спорт” предвижда вътрешни трусове в Реал Мадрид заради отлагането на избора на строителна компания, която да извърши модернизацията на „Сантиаго Бернабеу”. Според медията най-вероятната жертва ще бъде не някой друг, а генералният мениджър Хосе Анхел Санчес.

„Спорт” твърди, че американски инвеститор ще осигури сумата за реконструкцията на стадиона. Парите на неназования на този етап бизнесмен обаче вървят с определени условия.

Именно това е причината от известно време в офисите на „белия балет” да има финансов контрольор. Неговата функция е една – да следи паричните потоци и приходите от маркетинг и мърчандайзинг. Целта на последния е да даде необходимата сигурност на американския благодетел, който иска Реал да бъде наясно какъв огромен финансов ресурс ще му коства модернизацията на съоръжението.

„Жертвата” от появата на въпросния контрольор ще бъде именно Хосе Анхел Санчес. Заради новия човек испанецът реално загуби голямата част от своите правомощия. Показателно е, че хора от неговия доверен екип са били веднага преразпределени в други отдели.

Отделно от това президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес все по-често гласува доверие на друга фигура в клуба – Карлос Мартинес де Алборнос, който беше част от управленския екип на строителния магнат при първия му престой като патрон на клуба..