Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти призна, че мачът с Барселона се е развил според очакванията му. Той изрази несъгласие с мненията, че домакините са играли слабо и това е причината за победата с 2:1 на "кралския" клуб.
"Показахме интелигентна игра. Бяхме много добри в защита и опасни на контратаката. Стана това, което планирахме. С владеенето на топката можехме да се справим по-добре
 
Не искам да говоря за съперника, но според мен Барса направи силен двубой и не може да бъде винен за нищо. Този съперник ще се бори за титлата до самия край. Изпитвахме много трудности, но изиграхме дербито по интелигентен начин. Домакините натискаха през второто полувреме, но ние бяхме стабилни в защита. Справихме се добре през цялата среща с изключение на момента, когато при 2:0 решихме, че всичко е ясно.
 
Нашата цел е да ставаме все по-стабилни с напредването на сезона и да сме в състояние да се надиграваме с всеки. Днес бяхме поставени под напрежение, но не изпуснахме контрола върху случващото се”, каза Анчелоти.