Карло Анчелоти говори на пресконференция преди голямото мадридско дерби между Реал и Атлетико. Треньорът на "лос бланкос" призна, че гостуванията на "Метрополитано" винаги са трудни и очаква тежък мач. "Дюшекчиите" са единственият отбор, който успя да победи "кралете" миналия сезон. След това поражение Реал няма загуба в Ла Лига - в серия е от 39 мача без поражение. 
 
"Всички дербита между двата отбора са специални. Този мач ми напомня за дербито на Рим, защото феновете са много страстни. Миланското дерби е по-спокойно, просто защото северняците са по-студени като хора. 
 
Очевидно е, че трябва да избегнем грешките от миналата година. Случилото се тогава обаче може да ни помогне в утрешния двубой. Всеки мач има своята история. Да се ​​предвиди какво ще се случи утре, е сложно. Имаме план и ще видим дали ще се получи. Атлетико винаги е страхотен съперник и това няма да се промени. Очаквам интересен и труден мач, защото има много качество и в двата отбора. Дано се получи спектакъл, който да се хареса на феновете", заяви Анчелоти. 
 
Той отказа да разкрие какъв играч ще постави на мястото на контузения Мбапе - атакуващ в лицето на Ендрик или още един в халфовата линия - Модрич най-вероятно.
 
„Не е толкова важно дали ще излезем в система 4-4-2 или 4-3-3. Това, на което обръщам внимание е, че играчите трябва да са максимално концентрирани и да се подкрепят. Без Мбапе играта ни се променя, но не много. Жалко, че той няма да бъде с нас на терена, но можем да компенсираме липсата му. Хубавото е, че Камавинга вече е на разположение и следователно може да играе 90 минути", обясни италианецът.