Белгийският национал Еден Азар не е доволен от статута си на резерва в Реал Мадрид и заслужава да играе, но не може да получи гарантирано място в стартовия състав, коментира старши треньорът на испанския гранд Карло Анчелоти.

30-годишният Азар не попадна сред титулярите в последните 8 мача на Реал Мадрид. Той бе привлечен в клуба през юни 2019 година от Челси за 120 милиона евро.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

"Азар не е щастлив. Той притежава талант, тренира много добре, отдаден е на задълженията си и заслужава да играе", заяви Анчелоти на пресконференция преди двубоя на Реал срещу Райо Валекано в събота вечер в Ла Лига.

Отборът на Реал Мадрид е втори във временното класиране в шампионата с 24 точки, с 1 по-малко от лидера Реал Сосиедад, а тимът на Райо е шести с 20 точки.

"Той ще получи минути, но ще помисля дали като титуляр. Ако продължи да вярва, ще получи възможност. Може да е утре, а може и да не е. Важното е, че той е много мотивиран и отдаден", каза Карло Анчелоти.

"Разбирам го, защото е лесно да оставиш на пейката играч, който не се държи като професионалист, но при него определено не става въпрос за това", добави италианският треньор на Реал по повод ситуацията с Еден Азар.

Анчелоти обяви още, че Гарет Бейл, който вече поднови тренировки, няма да е в групата за мача с Райо Валекано. Бейл обаче получи повиквателна за двубоите на националния тим на Уелс.

"Бейл тренира днес, но няма да играе срещу Райо. Ще пътува за Уелс и там ще преценят състоянието му и дали е готов да се върне в игра. Зависи как се чувства. Важното е, че сега е добре. След два месеца пауза това е важно", коментира Карло Анчелоти.