Испанският шампион Реал Мадрид постигна втори пореден успех след крушението срещу вечния съперник Барселона за Суперкупата на Испания. В неделя вечер „кралете“ надвиха като гост Атлетик Билбао в Ла Лига, а според старши треньора на мадридчани - Карло Анчелоти, успехът на неговия отбор е дошъл вследствие на анализите и подготовката след крушението срещу Барселона седмица по-рано.

„Анализът ни след загубата се оказа правилен. Имахме трудности днес в Билбао, защото противникът ни е много добър отбор. Играчите ни бяха сериозни в индивидуален план, но и отборът беше ангажиран като колектив, което не беше така в последните няколко игри“, заяви Анчелоти след двубоя.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

Италианецът отличи специално представянето на Винисиус Жуниор, коментирайки и формата на други футболисти.

„Винисиус е топ играч и много чувствителен човек. Днес той беше съсредоточен върху играта. Съперниковите играчи и понякога реферът го поставяха под напрежение с прекалено груба игра. Отново получи много ритници. Наистина ме е грижа за него и искам да бъда уважаван малко повече от всички. Казах му да говори с мен и да запази спокойствие. Накрая продължи да играе, както прави винаги. Като цяло в момента играчите, които имат по-малко игрово време, допринасят много. Имам предвид Начо, Себайос, Асенсио и Камавинга. Това ми дава увереност за напред”, каза още Анчелоти.

Със спечелената победа Реал Мадрид запази дистанцията от три точки зад лидера Барселона. Следващият мач на тима няма да бъде по-лесен, след като се изправят срещу градския съперник Атлетико Мадрид в голямото дерби на 1/4-финалите от Купата на Краля този четвъртък, а три дена по-късно в мач от първенството се изправят срещу Реал Сосиедад.