Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти остана много доволен от победата с 2:1 над Елче, която изкачи „кралете“ на върха в Ла Лига.

Италианецът не пропусна и да похвали крилото Винисус, който вкара и двата гола за успеха на „белите“. Бразилецът вече има 9 попадения и 4 асистенции във всички турнири през сезона, но въпреки това не попада в сметките на селекционера на Бразилия Тите, което учуди Анчелоти.

Gulliver/GettyImages
4 снимки

„Контролирахме мача, но в края си помислихме, че всичко е решено, а това се случва само когато съдията даде последен сигнал. Не се получи зрелище, но играхме достатъчно добре“, заяви Анчелоти.

„Винисиус вкара два чудесни гола. Той определено е във форма и бележи все по-редовно. Не съм направил нищо особено с него, все пак не съм вълшебник. Аз просто го слагам в състава и му гласувам доверие. Колкото до това защото не е национал на Бразилия, решението е на Тите, който ми е добър приятел“, каза още италианският специалист.

Реал дели първото място в Ла Лига със Севиля и Реал Сосиедад. Трите тима имат по 24 точки, но „Лос бланкос“ имат по-добра голова разлика. В следващия кръг те домакинстват на Райо Валекано, а преди това имат мач срещу Шахтьор Донецк в Шампионската лига, отново на „Сантиаго Бернабеу“.