Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти отчита, че от няколко седмици насам тимът му не се представя на онова високо ниво, на което беше през по-голямата част от кампанията досега. Италианецът визира последните пет двубоя. В тях “белите” записаха само две победи с по 1:0, които дойдоха много трудно - срещу РБ Лайпциг като гости в Шампионската лига и срещу Севиля у дома в Ла Лига, както и три ремита - 1:1 срещу Райо Валекано, 2:2 срещу Валенсия и 1:1 срещу Лайпциг в реванша преди дни.

“След мача срещу Жирона (4:0 на 10 февруари - б.р.) изпитваме повече трудности - заяви Анчелоти. - Може би наистина свалихме малко от нивото. Ето защо осъзнаваме, че трябва да се справяме по-добре. Не сме притеснени, но чуваме критиките и анализираме нещата.”

“Не съм казвал, че сме натрупали психологическа умора. Може би в някои двубои - като в тези срещу Лайпциг - предимство в резултата те кара да свалиш леко от напрежението. Изглежда, че повече от необходимото мислехме за това, че водим в резултата. Но в тези мачове отборът не е предприел някакви рискове.”

“Не съм съгласен с мнението, че Реал знае само как да играе в атака. Важното нещо през кампанията досега беше отличната игра в защита, което ни даде възможност да запазим “сухи мрежи” и да печелим двубоите”, добави треньорът.

Анчелоти взе отношение и по честите скандали с Винисиус Жуниор. “Като погледна назад, не се сещам да съм виждал по-преследван футболист от Вини. Какви ли неща не му говорят, та какво да направи той? На “Вайекас” дори го удариха по главата, а дори нямаше предупреждение. А в същото време се говори защо не бил изгонен срещу РБ Лайпциг. Всички трябва да променят отношението си спрямо него”, категоричен беше испанецът.

В неделя вечер Реал приема Селта в мач от Ла Лига.