Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди мача на отбора си срещу Атлетик Билбао утре вечер в отложен мач от 9-ия кръг на Ла Лига, като говори и за всичко актуално около испанския гранд. Тимът от Мадрид е във впечатляваща форма, като има 8 победи и едно равенство в последните си 9 мача.

"Да играеш в голям клуб ти помага да спечелиш "Златната топка" един ден. Това е важна награда, но е индивидуална. Не видях обаче Бензема или Куртоа да плачат, че не са спечелили "Златната топка". Приеха го без проблем. При мен има пристрастие и не мога да гласувам за играч, извън нашия отбор. Ако аз гласувах, щях да поставя първи Бензема, втори Винисиус, трети Куртоа, четвърти Каземиро, пети Кроос, шести Камавинга. Но трябва да уважаваме и другите, защото Меси е един от най-добрите. Ако трябваше да гласувам, повтарям, че щях да го направя за Бензема", започна изказването си италианският специалист.

БТА
46 снимки

"Винисиус много добре знае мястото си в отбора. Не се смята за звезда, защото е много скромен. Той знае, че до себе си има хора, които са силни личност и тежки характери", каза Анчелоти за бразилския национал.

"Проблемът на Азар е физически, той трябва да подобри състоянието си. Трябва да има игрови минути, това е сигурно. Тогава ще се подобри. Трябва да почака, но имаме много мачове, така че и той ще получи шанс", каза треньорът за белгиеца.

"В центъра на защитата Милитао и Алаба добре напаснаха качествата си. Милитао е по-силен физически, а Алаба е свикнал да играе в линия с четирима защитници. Начо е на същото ниво като тях, въпреки че не играе толкова. Той има нужните физика и техника. Добре сме, но трябва още да подобряваме защитата", смята той.

"В Севиля могат да се сърдят, че не бе отсъдена дузпа за нарушението на Алаба срещу Окампос, но в началото на сезона ни бе казано, че леките нарушения няма да се отсъждат. Дузпите трябва да са ясни, марките нарушения не се свирят", обясни италианецът.