Карим Бензема ще пропусне следващите два мача, но може да се завърне навреме за градското дерби с Атлетико Мадрид, заяви старши треньорът на Реал Карло Анчелоти. Френският нападател напусна принудително терена при класическия успех над Селтик с 3:0 като гост в Шампионската лига през седмицата заради проблем в коляното, като първоначалните опасения бяха за по-сериозна контузия, която да го извади за дълъг период от време от терените.

Въпреки това, Анчелоти успокои феновете на шампиона на Испания и Европа на пресконференцията си преди двубоя на „белите“ с Майорка, казвайки, че един от фаворитите за „Златната топка“ може да се завърне отново в игра след около седмица. След мача с Майорка, Кралският клуб се изправя срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига, преди да гостува на Атлети идната неделя. „Няма да форсираме завръщането на Бензема. Със сигурност няма да играе срещу Лайпциг, но за дербито ще преценим допълнително. Ако не се включи срещу Атлетико, то няма да отиде да играе за Франция по време на паузата за националните отбори“, категоричен бе италианският специалист.

Бензема бе заменен след половин час игра на „Паркхед“ от Еден Азар, който вкара третия гол при успеха, като се очаква белгиецът да бъде на върха на атаката в срещата с Майорка, заменяйки ефективно френския стрелец. „Азар се справи добре срещу Селтик. Ще заложа отново на него в неделя. Да се надяваме, че ще успее да повтори силното си представяне. Не очаквам от него да играе като Бензема, но искам да играе добре и да комбинира с останалите си съотборници в нападение“, добави Анчелоти.

Той каза още, че няма заместник на Бензема, като алтернативните опции предлагат различни силни страни във финалната третина, отличавайки Винисиус Жуниор, който вкара във всеки един от последните четири мача на „белия балет“. „Не разполагаме с Карим и тъй като той е най-добрият нападател в света, няма кой да го замени на трансферния пазар. Но той може да бъде сменен с други играчи, които имат различни характеристики. Винисиус става все по-постоянен в завършващия удар, в отбелязването на голове. Трудно е за него да пропусне пред вратата на противника, там той се подобри значително. Искам да подчертая, че той продължава да има добро отношение, здраво стъпил на земята е, работи – иска да се подобрява всекидневно“, завърши наставникът на Реал.