В съботния ден президентът на Реал Мадрид Фларентино Перес отново изрази увереност, че проектът за Суперлигата ще бъде осъществен. Това му изказване беше подкрепено и старши треньорът на „белите“ Карло Анчелоти, който само преди няколко месеца окачестви като „грешка“ идеята за Суперлига.

През пролетта, когато новината за възможния нов турнир стана достояние, италианецът беше начело на Евертън и сподели мнение, че този модел не е приложим за Стария континент, а по-скоро за САЩ. Сега обаче, вече като треньор на единия от „основателите“ на проекта - Реал Мадрид, той е „за“.

„Динамиката на настоящия футбол не е добра. Нещо трябва да се промени. Дали това ще е Суперлига, или нещо друго - не знам. Но вече има толкова мачове и качеството на играта спада, защото няма как винаги да даваш най-доброто от себе си. Всички твърдят това“, бяха думите на Анчелоти.

В неделя Реал гостува на Гранада в среща от Ла Лига. Еден Азар обаче няма да може да вземе участие, защото е болен. Отделно белгиецът вече е резерва.

„Еден е като всички останали, които не играят често. Той не е щастлив. Но аз бих се притеснил, ако той беше доволен. Азар се старае да се измъкне от сегашната ситуация. Иначе сега той се оплаква от гастроентерит и този път няма да е в групата. Не става дума за коронавирус”.

Италианецът допълни, че не е забравил и друг от скъпоплатените футболисти, които не са титуляри - Гарет Бейл. Уелсецът пак е с травма.

„Искаме го обратно на терена, защото смятаме, че той може да бъде полезен. Дано скоро да се възстанови. Убеден съм, че той е отдаден и на националния тим на Уелс, и на Реал Мадрид“, каза още бившият наставник на Милан, Челси, ПСЖ и Байерн.