Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти потвърди, че Карим Бензема ще започне в състава срещу Осасуна в неделя и подкрепи капитана на "белите". Нападателят отсъства за три седмици поради контузия в коляното, но ще участва в първия мач на испанския шампион след паузата за двубоите на националните отбори.

Карим Бензема реализира четири гола в шест мача за европейския клубен шампион през настоящата кампания. Миналия сезон французинът вкара 44 попадения, когато Реал Мадрид си спечели трофеите в Шампионската лига и Ла Лига.

"Бензема се справя много добре, той ще започне мача. Беше с отбора цяла седмица. Физическото му състояние е добро, защото успя да се възстанови добре и след това да работи добре. Няма нищо по-различно с Карим, той тренира много добре. Абсолютно съм сигурен, че ще видим същия Карим Бензема, който игра през миналия сезон - грандиозен играч", коментира Карло Анчелоти пред медиите.
Италианецът разкри, че халфът Лука Модрич няма да играе срещу Осасуна и също може да пропусне мача от Шампионската лига срещу Шахтьор Донецк следващата сряда.

"Модрич има лека контузия. Не съм сигурен, че ще успее да се оправи за сряда. Той ще тренира в понеделник, нека видим как се чувства. Ако не е готов, ще играе следващата седмица с Хетафе", каза още Карло Анчелоти.