Наставникът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, потвърди, че ще води отбора и през следващия сезон. „Кралете“ отпаднаха от Шампионската лига по-рано през седмицата след тежката загуба с 0:4 в гостуването на Манчестър Сити в реванша от полуфиналите. Тогава се заговори, че президентът на клуба - Флорентино Перес, е недоволен и това може да доведе до раздяла с италианеца.

„Клубът ми гарантира, че ще изпълня договоря си. Вчера проведохме среща с президента, на която той изказа своите привързаност и подкрепа към нас. Продължаваме да работим върху развитието на отбора“, заяви Анчелоти, чийто договор е до края на следващата кампания.

Испанецът е желан от Бразилската футболна федерация за поста на селекционер на страната, а преди време той сподели, че се чувства развълнуван от интереса към него.

„Всички много добре знаят какво е положението ми: имам договор с Реал до лятото на 2024 година и искам да остана тук“, категоричен беше той.

БГНЕС
47 снимки

Специалистът коментира и факта, че някои от основните му футболисти като Лука Модрич, Тони Кроос и Карим Бензема вече са на възраст и на „Етихад“ не бяха на обичайната си висота.

„Трудно ми е да отговоря на въпроса дали те трябва да продължат да изнасят на плещите си трудните мачове и занапред. Говори се много за промяна, която да започне от лятото. Така беше обаче още преди аз да се завърна тук. Клубът започна със смяната на поколенията още през 2018 година, когато Кристиано Роналдо напусна, а в същото време дойдоха няколко млади играчи. После си тръгнаха Рамос, Марсело, Иско, Бейл, Варан… В същото време вече имаме Винисиус Жуниор, Родриго, Едуардо Камавинга, Валверде, Милитао, Чуамени. Лека-полека младите ще натрупат опит и ще играят повече за сметка на ветераните. Новият цикъл в клуба започна отдавна“.

„Няма смисъл да сочим Карим Бензема и да го обвиняваме за нещо. Да, той направи слаб мач в Англия, но не беше само той. Карим продължава да бъде легенда на Реал. Сега не му е времето да говорим за заместник на Бензема. Целият отбор не беше на висота в сряда. Феде Валверде също не достигна формата си отпреди световното първенство“, каза Анчелоти.

„Изобщо целият този сезон можеше да бъде по-силен за нас. Разбира се, че не сме доволни от представянето ни в Ла Лига, но пък в другите турнири се борихме до края. Срещата в Манчестър беше много слаба за нас и страдаме заради това. Но до този момент сезонът беше много добър, а предходният даже беше незабравим“, разкри още специалистът.

Анчелоти обясни, че за идния мач срещу Валенсия в неделя ще заложи на титулярите си, а ротации вероятно ще предприеме за следващата среща с Райо Валекано идната сряда.