Капитанът Карим Бензема е информирал Реал Мадрид за решението да си тръгне броени часове преди днешния  двубой с Атлетик Билбао (1:1). Това разкри Карло Анчелоти след мача тази вечер в испанската столица.
 
“Едва тази сутрин (неделя - б.р.) Карим ни каза, че иска да напусне. Беше наистина неочаквано, но го разбирам и го уважавам за всичко, което постигна. Той е страхотен човек, мил, скромен, сериозен. Бензема си спечели правото да решава, защото направи легендарни, незабравими неща тук, в Мадрид”, заяви италианският треньор.
Анчелоти разкри и какъв тип футболист ще се търси за заместник на французина, но отказа да коментира слуховете за евентуалното привличане на Джуд Белингам. 
 
"Искаме централен нападател, който да може и да бележи, и да комбинира добре с останалите състезатели. Търсим човек, който да умее да играе добър футбол. Той трябва да успее да привикне със стила ни. Няма обаче да забравим и младите ни състезатели”, обясни Анчелоти.

Наставникът обяви също, че Начо Фернандес и Дани Себайос по-скоро ще останат в Реал. Двамата, които бяха титуляри срещу Атлетик, са спрягани като евентуални напускащи. "Обяснихме какви ще са ролите на Начо, Асенсио и Себайос. Клубът предложи нови договори и на тримата. Марко отказа, докато другите двама все още мислят. Според мен те ще останат при нас".

Освен Бензема със сигурност от “Бернабеу” си тръгват Марко Асенсио, Мариано Диас и Еден Азар. Последните двама така и не получиха шанс да се сбогуват с феновете в заключителната среща на “белите”, а според треньора те дори не са го поискали.