Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори преди „Ел Класико“ в неделя срещу тима на Барселона. „Кралете“ гостуват на „Камп Ноу“ и въз основа на показаното от двата отбора през последните седмици столичани, като че ли би трябвало „белите“ да имат леко предимство.

Анчелоти сподели и „рецептата“ си за евентуална победа.

„Всичко зависи от играта в защита. Досега не сме допускали гол в нито един двубой, който сме спечелили. Проблемът на Реал не е вкарването на попадения, а допускането на такива. Ето защо аз се опитвам да наблегна на това“, заяви италианецът пред клубната телевизия на мадридчани.

Анчелоти беше начело на „белите“ в периода 2013-2015 година и няма търпение отново да влезе в дуел срещу „каталунците“. Той се завърна на „Сантиаго Бернабеу“ през изминалото лято.

„Отборът ни е фокусиран към предстоящото дерби. Досега не сме имали някакви фантастични моменти, но самите играчи са мотивирани и по време на тренировките показват, че са съсредоточени“, продължи Анчелоти.

„Любимият ми спомен от Ел Класико? Това е лесно: спринтът на Гарет Бейл във финала за Купата на краля през 2014 година. Това беше труден мач. Кристиано Роналдо беше аут заради травма, но ние се представихме силно“, допълни още специалстът.

Анчелоти е уверен, че Даниел Карвахал и Еден Азар ще бъдат на линия за дербито в неделния ден.