Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, беше изключително разгневен от факта, че не е трябвало да бъде отсъждана дузпа за Жирона за игра с ръка на Марко Асенсио, след която каталунците отбеляза попадението си за равенството 1:1 между двата тима.

БГНЕС
20 снимки

Италианският специалист обаче беше склонен да се съгласи, че реферът правилно е отменил победното попадение на Родриго за нарушение срещу вратаря.

 „Няма дузпа и той не докосва топката с ръка. Говорих си с Асенсио и наистина позицията му е странна, но не докосва топката с лявата си ръка. Ако това беше станало, така или иначе лявата му ръка беше прилепена към тялото. Не знам, те са си я измислили. Какво да правя?! Не мога да кажа нищо повече“, заяви Анчелоти след двубоя.

„Отменения ни гол? Вратарят докосва топката, но щом и Родриго я докосва, това е фал. Пауло Газанига приближава топката към себе си и точно тогава Родриго я докосва. Няма да обсъждам това, за разлика от ситуацията с дузпата“, каза още италианецът.

Съдийският анализатор на „Cadena SER“ Итуралде Гонсалес обаче заяви, че според него дузпата е правилно отсъдена, тъй като ръката на Асенсио била повдигната над рамото и при това положение нямало значение дали е имало рикошет в гърдите на играча, или не. Той също така подкрепи и решението на главния съдия Мелеро Лопес да отмени попадението на Родриго.