Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти потвърди, че полузащитникът Федерико Валверде е получил удар срещу Атлетик Клуб по време на победата с 2:0, но няма проблем с физическото състояние на уругваеца. Полузащитникът бе заменен към края на мача с потенциална контузия.  През този сезон Валверде играе ключова роля в състава на Анчелоти, заради непрекъснатите променив средата на терена заради контузии. Играчи като Винисиус Жуниор, Джуд Белингъм, Орелиен Чуамени отсъстваха в различни моменти от сезона.

В края на двубоя на Реал Мадрид срещу Атлетик Билбао на терена се появи и Едуардо Камавинга, който имаше проблем, докато бе с националния състав на Франция. Винисиус пропусна мача, заради наказание.

Карло Анчелоти бе изключително щастлив от завръщането на Едер Милитао в игра. Бранителят на Реал Мадрид се появи като резерва в мача срещу Атлетик Билбао. Наставникът на лидера в Ла Лига определи бразилеца като "един от най-добрите защитници в света". 26-годишният Милитао получи разкъсване на предна кръстна връзка на лявото коляно по време на първия мач за сезона на мадридчани и оттогава бе извън игра. Преди това Анчелоти беше заявил, че се очаква Милитао да попадне само в групата за мача и да не вземе участие в срещата, но той замени Дани Карвахал в 90-ата минута.

"Милитао е един от най-добрите защитници в света. Важно е, че той се завърна, въпреки че му трябва време, за да се адаптира към играта. Важното е, че той вече е с нас. Той ще се подобри с тренировките. Имаме нужда от него за тази последна част от сезона. Когато един играч отсъства толкова дълго време, това, че се завръща, е положителна емоция за целия отбор", каза Анчелоти след мача.

Само Дани Себайос и Тибо Куртоа си остават извън игра до края насезона. Реал Мадрид има 8 точки преднина пред втория Барселона в Ла Лига и 10 пред третия Жирона. В средата на следващата седмица тимът ще изиграе първата си среща от четвъртфиналите на Шампионската Лига срещу Манчестър Сити.