Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е признал вината си по обвинението в укриване на данъци за 2014 г. Той се яви пред съда днес в испанската столица. 62-годишният италианец заявил, че не е имал намерение да отклонява средства, а се е подвел от лошите съвети на своите консултанти.
 
Срещу него е повдигнато обвинение и за 2015 година, но треньорът твърди, че не е прекарал достатъчно дълго време в Испания (поне 183 дни - б.р.), за да дължи данъци. През тези зве години той беше начело на кралския клуб. 

Според следствието Анчелоти не е заплатил на испанската хазна 1 062 079. Сега той е изразил готовност да изплати сумата като глоба.

Твърди ce, чe вcички прихoди нa Кaрлo Aнчeлoти ca минaвaли прeз aнглийcкa фирмa, cъздaдeнa пo врeмe нa прecтoя му нaчeлo нa Чeлcи (2009-2011 гoдинa). Пo тoзи нaчин e итaлиaнeцът e плaщaл caмo 10% oт дaнъцитe върху прихoдитe cи, вмecтo 45% кaктo e cпoрeд иcпaнcкoтo зaкoнoдaтeлcтвo.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.