Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти говори по най-различни теми по време на пресконференцията си преди двубоя със Севиля от предпоследния кръг на Ла Лига. Той разкри, че Винисиус Жуниор ще пропусне мача заради травма в коляното. 
 
„Искаме да завършим сезона с победи. Предстои ни труден двубой, защото Севиля се справя доста добре. Имаме няколко контузени играчи като Карим Бензема и Марко Асенсио, но останалите са добре и ще излезем с най-добрия възможен състав. Психически сме добре. Винисиус няма да пътува с нас, защото все още изпитва болка в коляното", започна италианецът.

Той направи и кратка равносметка на сезона на мадридчани в Ла Лига.

„След мача с Барса разликата стана 12 точки и ние загубихме концентрация. Фокусът ни определено не беше първенството. А и съперникът направи много добър сезон, като допусна малко голове и имаше постоянство. На нас обаче ни беше трудно след Мондиала да играем на нашето ниво. Проблемът обаче не е свързан с атаката ни, защото сме отборът с най-много голове в Ла Лига. Просто ни липсваше солидност в отбрана. Статистиката е малко подвеждаща, защото, съдейки по нея, би трябвало да вземем нов защитник. 
 
Ако правя равносметка само за първенството, ще се почувствам зле. Ако обаче говорим за цялостния сезон или последните два, те бяха изключителни и затова ще се почувствам добре. Ако направя равносметка на всичките ми четири сезона тук, ще съм доволен, защото спечелих 10 трофея. Но не само аз бих се задоволил с това. Мисля, че клубът също е доволен“, обясни Анчелоти.
 
Логично имаше и въпроси, свързани с това дали Еден Азар ще бъде титуляр утре и ще остане ли в отбора. 
 
„Изненадан съм, че не можете да изчакате до утре, за да разберете титулярите. Мисля, че никога не съм ги разкривал предварително. Азар си има договор и това предполага, че той ще остане тук. Ако не е доволен, трябва да поиска от клуба да го продаде. В противен случай ще остане тук като всички други. Няма да ви кажа от какво се нуждае Азар през следващия сезон. За това ще говоря с него“, коментира Анчелоти.
 
Треньорът обсъди и изтичащия договор на Начо Фернандес, както и слуховете за възможното привличане на Хоселу от Еспаньол. 
 
„Бъдещето на Начо е в неговите ръце. Клубът вече е говорил с него и му мисли само най-доброто. След седмица приключва кампанията и нещата ще започнат да се изясняват. Харесва ми Хоселу, но също така Яго Аспас и Алваро Мората, ако си говорим за испанци. Наблюдаваме и работим върху подобряването на състава, но не искам да споменавам конкретни имена. В момента има доста замесени имена“, добави той.