Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори пред медиите преди дербито утре с Атлетико Мадрид. Италианският специалист разкри, че на вратата на Реал ще бъде украинецът Лунин.

"Физически сме в добро състояние, имахме два дни почивка. Ще се опитаме утре да извадим най-добрия състав. Сигурно е, че утре ще играе Лунин, а Куртоа ще почива. Алаба и Азар не са готови, Бейл и Иско също са извън състава", коментира Анчелоти.

"Тези мачове ни идват много добре, защото ни помагат да запазим ритъма на игра, динамиката. Вярно е, че вече не играем за нищо в Ла Лига, но е много важно да запазим ритъма. Играем срещу отбори, които има за какво да се борят, а и фланелката ни задължава", каза още италианецът.

"В Италия нямаме обичая да правим шпалир, нека всеки го прави, както го усеща. Атлетико е близък отбор, приятели са. Уважаваме ги. Ако ни направят шпалир, ще е добре, но ако не направят, също е добре", смята той.

"Аз съм спокоен човек, обичам това, което правя. Обичам живота, не съм обсебен от футбола. Харесва ми футболът, но без обсебване. Имам късмета за работя в свят, който ми харесва", отговори той на въпрос как би се описал с няколко думи.

"Миналата седмица станахме шампиони и се класирахме за финала. Ще се опитаме да спечелим Шампионската лига на 28 май. Ако това стана, ще бъде най-добрият ми сезон като треньор", призна Анчелоти.

"Основното качество на отбора ни е скромността, няма арогантност, няма прекалено его. Никой от тях не смята, че е по-важен от другите. Тежестта на фланелката е много важна, всеки играч на отбора ни изпитва нещо специално", сигурен е треньорът.

"Ако всичко върви добре тук, бих останал до 80 години. Защо не? Обмислям идеята, като спра с Реал Мадрид, да спра с футбола. Трудно бих намерил по-добър отбор в света", каза още Карло Анчелоти.

"Давиде ми е син и асистент. Научи много, за да докаже, че не е тук, само защото ми е син. Скромен е, сериозен, професионалист, контролира малките детайли. Моят щаб е млад и ми помага много да мисля за това, което може да се случи", добави той.

"Може да се каже, че изживявам втора младост. Наслаждавам се на работата си навсякъде - в Наполи, в Евертън също. Но Реал Мадрид си е Реал Мадрид. Това е меден месец, който продължава. Казах го през декември, а вече сме май месец. Това е много дълъг меден месец", завърши Карло Анчелоти.