В неделя вечер предстои най-големият мач в Испания – Ел Класико. Реал Мадрид влиза в двубоя с девет точки спрямо Барселона и победата изглежда напълно задължителна, ако „белите“ искат да запазят шансовете си за нова титла.

Треньорът на столичани – Карло Анчелоти, пък обяви, че неговият тим ще играе офанзивно на „Камп Ноу“, но няма да поема излишни рискове. Италианецът добави, че единствената цел на отбора му в утрешния двубой е да съкрати изоставането от каталунците.

БГНЕС / BGNES
12 снимки

„Дали ще остана и през следващия сезон? Това е решение, което трябва да вземе клуба. Вече съм казвал, че бих останал тук цял живот, но това е невъзможно. Искам да продължа и се надявам това да стане. Не е толкова важно обаче какво решение ще вземе клуба, защото аз се наслаждавам на всеки ден. Ако клубът ме иска за още три месеца, ще се наслаждавам още три месеца. Ако ме иска за три години, ще са три години. Не знам дали ако загубим дербито, ще загубим шансове за титлата в Ла Лига, защото мисля само за победата. Ще играем офанзивно, но без рискове. Изоставаме в първенството и за Купата, но в Шампионската лига е друго. Единствената ни мисъл е утре да скъсим разликата от Барселона“, заяви Анчелоти на своята пресконференция в събота.

„Бензема е добре и ще играе. Изненадан съм, че има хора, които се съмняват в Кроос и Модрич, защото те все още са в най-добрата си форма“.

„От 22 февруари досега отборът се справя много добре. В добра форма сме и сме много мотивирани. Физически сме много добре, а в технически и тактически аспект се подобрихме много. Играем по-добре и в защита“.

„Трябва да гледаме на Барселона като на лъв, а не като на котка. Ще играем срещу страхотен тим, и а мачът е много важен. Имаме план, но двата отбора е познават добре и нямаме особени тайни. Барселона играе солидно“, каза още Анчелоти.