Треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, говори на организиран брифинг преди дуела на "кралския клуб" срещу Валядолид. Двата тима се срещат в неделя за първия домакински мач на испанския шампион на "Сантиаго Бернабеу", когато се очаква да бъде дебютният мач на Килиан Мбапе с бялата фланелка в столицата. 

Италианският спец говори за състоянието на Джюд Белингам, който получи удар в последния двубой и също така за тактическата постройка на тима.

“Тази неделя ще бъде много хубава за Килиан Мбапе, защото той ще играе за първи път на “Сантиаго Бернабеу” пред нашите фенове и те ще могат да му се насладят. Винаги е много важно да играем на нашия стадион, а не ни се е случвало от доста време. Искаме да се върнем там и да покажем добро лице, да спечелим мача и да имаме един щастлив ден. Графикът? Играем, когато ни кажат да играем, но трябва да се съобразяваме с играчите и тяхното здраве,” започна наставникът.

“Джуд Белингам получи удар и в момента се преценява състоянието му. Говорих с Родриго и той отрече да е казвал нещо от това, което се появи в пресата, това съобщение, което сякаш бе изпратено от него. Той е щастлив тук и се справя много добре. Нов централен защитник? Трансферният пазар за нас приключи,” обясни Анчелоти.

“Играем повече отляво? Присъствието на Винисиус ни кара да играем повече от тази страна заради качеството, което той има. Бензема също предпочиташе да играе в централната или лявата зона, същото важи и за Белингам. Нещата се получиха много добре за нас по този начин и затова няма да говоря за нашата игра отдясно, особено след като сме спечелили две Шампионски лиги,” завърши Анчелоти.