За само няколко дни начело на Реал Мадрид Карло Анчелоти е доволен от професионалното отношение на футболистите към тренировките. Той специално отличи някои от по-опитните играчи.

“Много ми допада колко отдадени са Даниел Карвахал, Начо Фернандес, Марсело, Лукас Васкес и Иско. Те вече са спечелили всичко, но копнеят за още. У тях виждам глад за успехи и вяра, че ни очаква силен сезон”, заяви Анчелоти пред клубния ТВ канал.

Италианецът е твърдо решен да залага на атакуващ футбол.

“Когато говорим за стила ни на игра, трябва да взимаме под внимание миналото на Реал. В исторически план този клуб винаги е предпочитал атрактивен футбол, изпълнен с енергия - както с владение на топката, така и без нея. Това е нужно и в съвременния футбол”, добави Анчелоти. 

Специалистът обърна внимание и на новото попълнение Дейвид Алаба:

“Това е съвършен футболист. Той разполага с класа и интелигентност. В последните ми мачове начело на Байерн го използвах като централен защитник, но понякога в националния тим на Австрия той играе като халф. А освен това може да действа и вляво. Вярвам, че през идния сезон той ще се справи много добре”.