Тази нощ Реал Мадрид записа първа победа в предсезонните си контроли, след като спечели с 2:0 срещу Ювентус в Лос Анджелис. Наставникът на европейския клубен шампион Карло Анчелоти сподели, че е доволен от турнето в САЩ.

"Завършихме предсезонната подготовка добре. Беше хубаво турне, толкова много фенове показаха любовта си към клуба по време на мачовете. Сега се връщаме в Мадрид, за да се готвим за Суперкупата на Европа", коментира италианският специалист.  

Той намекна, че срещу победителя в Лига Европа Айнтрахт Реал ще излезе с подобен състав на този, който беше на терена срещу Ювентус:

"Във футбола няма тайни. Не е сигурно, че тези играчи ще играят за Суперкупата, тъй като имаме повече от седмица до тогава. Понякога имам съмнения за стартовия състав, защото трябва да преценя всичко". Двубоят за Суперкупата на Европа е на 10 август в Хелзинки.

Анчелоти говори за опциите, с които разполага в халфовата линия - опитните Модрич, Кроос и Каземиро и младите Валверде, Камавинга и Чуамени: "И двете групи ми харесват - класически играчи и рокендрол. Наричам Каземиро, Кроос и Модрид Бермудския триъгълник, защото топката често изчезва там". 

Наставникът коментира и мащабната селекция на Барселона: "Нищо не ме изненадва във футбола. Те събират фантастичен отбор, но аз повече гледам моя отбор. Винаги трябва да уважаваш Барселона".