Нападателят на Барселона Луис Суарес получи травма на десния крак по време на загубата на шампионите от Атлетик Билбао с 0:1 в първия двубой от новия сезон в Ла Лига, потвърдиха от каталунците.

Суарес се присъединява към Лионел Меси в лазарета, след като напусна терена на „Сан Мамес“ в 37-та минута, оставяйки Барса с две опции в атака. Меси получи контузия на прасеца по време на тренировка по-рано този месец и не бе готов за двубоя в Билбао. „Блаугранас“ не разкриха колко точно ще отсъства Суарес – контузията е в десния крак, а това кога ще е отново на разположение зависи от възстановяването му.

Уругваецът бе заменен в ролята на нападател от новото попълнение Антоан Гризман, но ветеранът на баските Ариц Адуриц открадна шоуто, след като влезе от резервната скамейка и реализира феноменален гол със странична ножица за крайното 1:0. Освен Меси, Суарес и Гризман, Барселона разполага с Осман Дембеле като друга опция в предни позиции, докато клубът продължава да се интересува от връщане на Неймар на „Камп Ноу“.

Филипе Коутиньо, обаче, по всяка вероятност ще напусне клуба. Директорът на „каталунците“ Гийермо Амор сподели вчера за "Мувистар", че е била постигната принципна договорка между бразилеца и Байерн Мюнхен, а бившият играч на Ливърпул ще заиграе под наем в баварския гранд до края на сезона с опцията за постоянно закупуване. /БГНЕС