Късно снощи Реал Мадрид победи трудно Кадис с 2:1, а срещата предложи много дискусионни моменти. Един от най-спорните моменти дойде в 30-ата минута, когато бранителят Рафаел Хименес удари в тила Родриго от “лос бланкос”. Това действие обаче остана незабелязано от съдията Сесар Сото Градо, който не реагира на ситуацията. Впоследствие Винисиус влезе в сблъсък с бранителя именно по този повод, заради което и двамата получиха жълти картони.

След двубоя Родриго бе възмутен от случилото се и даде воля на гнева си, заявявайки, че това е нарочно действие, което той определи като срамно.

“Смятам, че това не бе инцидент, той го направи нарочно, погледна ме и ме удари. И е срамно, защото след това ми каза, че не го е направил нарочно. Не знам защо не се прегледа с ВАР,” заяви бразилецът.

След това той пусна публикация в “Туитър” с видео от случката, на която ясно се вижда, че удар има.

Бранителят изрази различна позиция след двубоя, като е на мнение, че това не е било сериозен удар или лакът, но все пак се извини.

“Това не бе лакът, не съм го наранил. На спрян кадър изглежда по-зле, отколкото е, извиних му се веднага”. След това той бе попитан да коментира и ситуацията с Винисиус. “Точно както казах за Родриго, той е добро момче, няма да кажа нищо различно за Винисиус. Предпочитам да не го правя. Клуб от ранга на Реал Мадрид трябва да контролира играчите си. Ние също трябва да се уважаваме повече, тъй като се занимаваме с едно и също,” коментира след срещата Рафаел Хименес.