Реал Мадрид все още няма нужното разрешение, за да започне реконструкцията на „Сантиаго Бернабеу“, твърди „AS“. През 2012 година Флорентино Перес възобнови стремежа си да сложи покрив на стадиона, но от шест години проектът му среща постоянни спънки и не може да започне неговата реализация. Всяка година същата песен звучи за „Бернабеу“ – следващата година работата ще започне. В Реал Мадрид се борят шест години за проект, който напредва с темпото на охлюв. Реконструкцията на стадиона няма да започне и това лято, като трябва да се изчака минимум до 2019 година.

Клубът все още не е изпълнил три от петте предписания, които са задължителни и трябва да бъдат одобрени от общинските власти преди действията по реконструкцията на стадиона официално да стартират.

В края на 2017 година компанията „IPIC“ се оттегли като спонсор на проекта и разтрогна договора си с Реал Мадрид по вина на клуба, тъй като „кралете“ не успяха да започнат реконструкцията на стадиона в срока записан в контракта между двете страни.

Настоящият проект няма нищо общо с оригинала и в момента се водят съдебни спорове, като се очаква крайното решение на съда.

В същото време агенцията по строежите трябва да вземе решение за проекта и да предостави нужния лиценз на Реал Мадрид.

Когато това стане факт, ще настъпи още бюрократично време.

На този етап изглежда изключително трудно и намирането на спонсор, който да е готов да бъде търпелив към реализирането на проекта, който вече е застой от шест години и не се знае кога ще се види краят му. Реал Мадрид в същото време се нуждае от 400 милиона евро, за да бъде реализирана планираната реконструкция.