Марко Асенсио успя само за един сезон да извърви пътя от талантлив играч до световна звезда. Реал Мадрид плати 3,9 милиона евро на Реал Майорка през декември 2014 година, за да си осигури услугите на тогава 18-годишния футболист. След това остана да играе под наем до края на сезона в отбора на Майорка, а освен това изкара и една година под наем в Еспаньол, където натрупа опит в Примера дивисион.

През лятото на 2016 година стана част от състава на Зинедин Зидан за предсезонната подготовка на тима.

Футболист с техника, смелост и невероятни умения с топка в крака, всичко това впечатли френския треньор на Реал Мадрид, който режи да заложи на него.

Зидан пусна Асенсио още в първия официален мач за сезона срещу Севиля в Трондхайм в мача за Суперкупата на Европа. Французинът и бе принуден при отсъствието на Тони Кроос, Гарет Бейл и Кристиано Роналдо. Асенсио се възползва от възможността и откри резултата с удар от 30 метра, като не остави никакви шансове на Серхио Рико да реагира.

Асенсио дебютира за Реал Мадрид в Ла Лига при гостуването на Реал Сосиедад на „Аноета“, когато също вкара много важен гол.

В двата мача Асенсио демонстрира, че фланелката на Реал Мадрид не му тежи, напротив пасна му идеално.

През миналия сезон той записа 1918 минути игрово време и отбеляза 10 гола.

Това не остана незабелязано и от националния селекционер на Испания Жулен Лопетеги, който веднага му изпрати повиквателна.

В началото на настоящия сезон Асенсио впечатли в изявите си в мачовете за Суперкупата на Испания срещу Барселона. След това спаси една точка за Реал Мадрид в двубоя срещу Валенсия.

Новата звезда в Реал Мадрид заслужи нов договор до 2023 година, а освобождаващата му клауза достигна астрономическите 700 милиона евро.