Футболистът на Реал Мадрид - Марко Асенсио разкри, че желанието му е да остане на „Сантиаго Бернабеу“ и да подпише нов договор с клуба. Настоящият контракт на 26-годишното крило изтича през лятото, а преговорите между двете страни вървят трудно.

Асенсио за пореден път обаче показа, че може да бъде доста полезен на мадридчани като се включи много силно в двубоя с Виляреал (3:2) за Купата на Краля и имаше важна роля за постигнатия обрат.

БТА / BTA
33 снимки

„Първото полувреме ни костваше много. На почивката говорихме как можем да променим нещата и как трябва да покажем характер. Трябваше да поправим негативното и да останев позитивно настроени. Класирахме се напред, което е най-важното“, заяви Асенсио.

Относно бъдещето си той сподели:

„Искам да преподпиша, но не зависи само от мен“.

Испанското издание Marca допълва, че още един играч на „Лос бланкос“ – Дани Себайос, също има желание да остане в Реал. Халфът също беше една от причините за обрата срещу Виляреал, след като се включи от пейката и имаше дейно участие и в трите попадения за своя тим. Той асистира за първия, а след това сам реализира победния гол. Договорът му също изтича в края на сезона.