Футболистът на Реал Мадрид Марко Асенсио разкри любопитни подробности от детството си. Полузащитникът сподели в Universo Valdano de BeIn Sports, че когато е бил дете, е имал плакат на актуалния си треньор Зинедин Зидан в стаята си, тъй като той е бил идолът му.

22-годишният Асенсио е част от Кралския клуб от сезон 2016/17, когато премина от Еспаньол. През настоящата кампания е взел участие в 26 мача от Ла Лига, като е отбелязал шест гола.

Зидан: Не ми харесва, че ни определят като фаворит в ШЛ

„Когато бях дете имах плакат на Зидан в стаята си. Той ми беше идол. Очароваше ме с всичко, което правеше, с таланта, който притежаваше“, сподели Асенсио.

„Моят футболен стил никога не се промени. Винаги съм се старал да следвам моя начин на игра. Никога не съм мислил как да станат нещата, а просто да се получават естествено“, каза още халфът.

„Още в елиминацията с Пари Сен Жермен показахме, че възвръщаме формата си от миналата година и че ще сме способни на сериозни завоевания и през този сезон“.

Асенсио взе на подбив Йоренте заради снимка

Запитан за предстоящия Мондиал в Русия, Зидан каза: „Испания има голям отбор, с големи играчи. Практикуваме чудесен футбол и имаме добър селекционер. Смятам, че може да изиграем важна роля на Световното“.

Шампионатът на планетата започва на 14 юни и ще продължи до 15 юли.